Ljubljanski mestni svet je januarja lani Jakliču podal soglasje k vnovičnemu imenovanju na mesto direktorja. Foto: BoBo
Ljubljanski mestni svet je januarja lani Jakliču podal soglasje k vnovičnemu imenovanju na mesto direktorja. Foto: BoBo

Svojo odločitev glede odhoda iz družbe, ki naj bi jo sprejel iz osebnih razlogov, je sicer sporočil že pred petimi meseci, odhajal pa naj bi v srbsko farmacevtsko podjetje Jugohemija.

Jaklič je bil na čelo direktorja imenovan leta 2008, ljubljanski mestni svet pa mu je januarja lani podal soglasje k vnovičnemu imenovanju na mesto direktorja, kljub številnim očitkom, predvsem glede Jakličevega vodenja lekarne, pri čemer so pripombe letele na ustvarjanje dobička in pravno dvomljivo ustanavljanje LL Grosista.

Očitki svetnikov so se nanašali tudi na odvzem magisterija - Jaklič je namreč v času vodenja lekarne zaradi plagiatorstva ostal brez magistrskega naziva, zaradi takšne odločitve je sprožil tudi tožbo proti ekonomski fakulteti, a jo je upravno sodišče pred kratkim zavrnilo.

Sedej nekdaj na čelu Mercatorja
Ljubljanski mestni svetniki so januarja odobrili Jakličevo zamenjavo, Marjana Sedeja. Sedej je bil sicer član uprave Mercatorja med vodenjem Zorana Jankovića, za njim pa je tudi cel niz stečajev različnih podjetij.

Na njegovo imenovanje se je pozneje odzvala tudi Komisija za preprečevanje korupcije in zapisala, da pri imenovanju Marjana Sedeja na mesto direktorja Lekarne Ljubljana z načelnega vidika opozarja na dva elementa, ki sta z vidika morebitnih kršitev protikorupcijske zakonodaje v tem primeru pomembna.