Gospodarstvo

Poudarki

  • "Storili bomo vse, da se iz krize izkopljemo sami"
  • Kratkoročno: stabilizirati bančni sistem
  • Komentiral tudi preiskave Jankovića in sinov
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.6 od 60 glasov Ocenite to novico!
Banka Slovenije
Mednarodni denarni sklad ocenjuje, da se bo javni dolg Slovenije do konca letošnjega leta povišal na 52,5 odstotka BDP-ja, za proračunski primanjkljaj pa se pričakuje, da bo leta 2013 pod tremi odstotki BDP-ja. Foto: BoBo
Janez Janša
Janša je v pogovoru z novinarji, razumljivo, odgovarjal predvsem na gospodarska vprašanja. Foto: EPA
Evrokovanci
Bo Slovenija naslednja v vrsti za tujo pomoč? Mnenja se razlikujejo. Foto: EPA
       Prvič, konkretnih akcij policije in drugih državnih organov ne morem komentirati. To bi bilo nepošteno. Drugič, svoboda govora nima nič skupnega s korupcijo.       
 Janez Janša v pogovoru za AP o preiskavah pri Zoranu Jankoviću
VIDEO
Govor Janeza Janše pred Z...

Dodaj v

Janša v New Yorku: Tuje pomoči ne potrebujemo

Napovedal prodajo slovenskih obveznic v ZDA
28. september 2012 ob 08:58
New York - MMC RTV SLO

"Ne potrebujemo denarja iz evropskega mehanizma, seveda pa so nujne strukturne reforme, ki so bile v preteklosti zanemarjene," je dejal premier Janša v pogovoru za AP.

Slovenski premier je imel pred četrtkovim govorom v Generalni skupščini Združenih narodov intervjuja za ameriško agencijo Associated Press in časopis Wall Street Journal, že v sredo pa se je pogovarjal tudi z novinarji časopisa New York Times. Beseda je seveda večinoma tekla o gospodarskem položaju naše države.

V pogovoru za AP je Janša še enkrat zatrdil, da Slovenija kljub hudi krizi bančnega sektorja, ki je prestrašila vlagatelje in povzročila politični zastoj, ne bo zaprosila za denarno pomoč iz Evropske unije. Znova je poudaril, da se lahko sami rešimo pred bankrotom, predvsem s hitro sprejetim zakonom, ki bi saniral banke, in z naložbo v vrednosti od treh do štirih milijard evrov, s katerimi bi država odkupila slab dolg bank v državni lasti. "Pripravljeni smo storiti vse, da preprečimo prošnjo za tujo pomoč," je dodal.

Banke, banke, banke
Kot piše AP, je Slovenijo, najbogatejšo izmed šestih nekdanjih jugoslovanskih republik, doletela huda recesija, po letu 2008 se je začel napihovati tudi nepremičninski balon, podobno kot v Španiji. Janša je napovedal, da vlada želi do konca leta začeti kupovati bančna posojila, obenem pa tudi prodati svoje obveznice. "Parlament je začel sprejemati vse potrebne ukrepe, da Slovenija izplava iz nevarnih vod. Najpomembnejši kratkoročni ukrep pa je brez dvoma stabilizacija našega bančnega sistema," je dejal premier.

Tuji instituciji: Prošnja Slovenije za pomoč vse bolj verjetna
Svetovalna agencija Ernst & Young in inštitut Oxford Economics sta presodila, da so varčevalni ukrepi v Sloveniji še poglobili padec gospodarske rasti, zaostrili težave bančnega sektorja in pokazali na potrebo po zunanji pomoči. Državi napovedujeta padec v recesijo.

BDP naj bi se letos skrčil za 1,7 odstotka, nato pa se leta 2013 znova okrepil. Kljub nadaljnjim varčevalnim ukrepom proračunski primanjkljaj ostaja precej nad ciljem, postavljenim v dogovoru z EU-jem. "To je pripeljalo do ostrega znižanja bonitetne vrednosti in zato je vse bolj verjetno, da bo tudi Slovenija ena od držav, ki bo morala zaprositi za finančno pomoč Evropske unije," navajata instituciji.

Ob tem sta prepričani, da bi finančna injekcija EU-ja v naslednjem letum s stabilizacijo zaupanja in oživitvijo naložbene dejavnosti spodbudila ponovno gospodarsko rast.

"Prejšnja vlada ni sprejela nujnih reform"
Ob "pregretem" gradbeniškem sektorju je Janša kot glavnega krivca za trenutno stanje s prstom pokazal tudi na prejšnje vlade, ki po odcepitvi od Jugoslavije niso dale zelene luči za privatizacijo bank. Poleg tega opozorila pred resnostjo evropske finančne krize niso bila vzeta dovolj resno, kar je pripeljalo do političnega zastoja, namesto da bi predhodna vlada na hitro ukrepala in sprejela nujne reforme.

Dodal je, da bo Slovenija "pravi signal finančnim trgom" poslala tudi s pokojninsko reformo, za katero je prepričan, da je ne bo preprečil referendum, in z reformo trga dela. Kot meni, je predlagana pokojninska reforma njegove vlade v primerjavi s predlogom njegovih predhodnikov bolj sprejemljiva, saj dvi guje leta za polno pokojninsko dobo s 35 na 40 let, ne pa zgolj povečuje zahtevano starost za upokojitev na 65 let.

Kako preseči politično razdeljenost?
Premier pa je priznal, da bo treba za vse spremembe doseči kompromis z opozicijo, a novinar ugotavlja, da bo morda to po preiskavi zoper opozicijskega prvaka Zorana Jankovića še težje doseči. "Prvič, konkretnih akcij policije in drugih državnih organov ne morem komentirati. To bi bilo nepošteno. Drugič, svoboda govora nima nič skupnega s korupcijo," je Janša iz New Yorka komentiral dogajanje. V članku so omenili tudi, da je tudi Janša zaradi poslov s finskim podjetjem Patria v kazenskem postopku.

Izdaja dolarskega dolga
O gospodarskih temah je tekla beseda tudi v pogovoru za časopis Wall Street Journal. Janša je napovedal, da bo oktobra ZDA obiskal finančni minister Janez Šušteršič, kmalu zatem pa bo Slovenija na ameriškem trgu ponudila prodajo državnih obveznic. Janša je razložil, da Slovenija načrtuje izdajo dolarskega dolga, ker želi razpršiti bazo vlagateljev. Uspeh tega projekta pa bo odvisen od uspeha reformnih ukrepov doma, kot je potrditev zakona o sanaciji bank, pokojninski in davčni reformi. Časnik povzema Janšo, ki pravi, da bo Slovenija v dobrem položaju, da se izogne pomoči EU-ja, če začne nemudoma uvajati reforme. Slovenija se lahko izogne potrebi po pomoči tudi zato, ker ima relativno nizko razmerje med dolgom in bruto domačim proizvodom.

Svet brez genocida
Janša je v govoru na splošni razpravi 67. zasedanja Generalne skupščine pozval mednarodno skupnost, naj se pridruži prizadevanjem za svet brez genocida. Predstavil je tudi svojo pobudo za nadgradnjo konvencije o preprečevanju in kaznovanju tega zločina. V uvodu je opozoril na dogodke v Siriji, saj položaj v tej državi po njegovem mnenju kliče po nujni potrebi za utrditev preprečevalnih zmogljivosti ZN-a, članic ZN-a in regionalnih organizacij.

Zadnji dan bivanja v New Yorku
Janša se bo udeležil še ministrskega srečanja z naslovom "Poglabljanje naše zaveze pri preprečevanju množičnih grozodejstev" in opravil dvostransko srečanje z generalnim sekretarjem ZN-a Ban Ki Munom. Zunanjega ministra Karla Erjavca pa čaka še udeležba na ministrskem zajtrku o krepitvi mediacije v Sredozemlju in na visokem zasedanju o boju proti jedrskemu terorizmu. Dvostransko se bo srečal tudi z argentinskim kolegom Hectorjem Timermanom.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
sonchek
# 28.09.2012 ob 09:03
"Prejšnja vlada ni sprejela nujnih reform" - je mar omenil koliko jih svoj čas ni bilo sprejetih prav zaradi njegovih močnih opozicijskih lovk. blefer!
dmejz
# 28.09.2012 ob 08:52
Vsi drugi so spet krivi. Kako janševsko.
Homer.
# 28.09.2012 ob 09:00
Svetovalna agencija Ernst & Young in inštitut Oxford Economics sta ocenila, da so varčevalni ukrepi v Sloveniji še poglobili padec gospodarske rasti, zaostrili težave bančnega sektorja ter pokazali na potrebo po zunanji pomoči. Državi napovedujeta padec v recesijo.

To je tisto, kar nekateri poskušamo dopovedati gluhim!
Sebastjan666
# 28.09.2012 ob 08:56
"Ne potrebujemo denarja iz evropskega mehanizma, seveda pa so nujne strukturne reforme, ki so bile v preteklosti zanemarjene," je dejal premier Janša v pogovoru za AP.

Hahahaha, ta človek te pa nasmeje. Laže kot je dolg in širok, folk mu pa še vedno zaupa in ga brani in voli.
Hja, tudi to je očitno demokracija, če imaš takšne volilce, ki volijo ljudi, za katere se ve da uničujejo državo.

.....Uspeh tega projekta pa bo odvisen od uspeha reformnih ukrepov doma, kot je potrditev zakona o sanaciji bank, pokojninski in davčni reformi....- katere je prejšnja opozicija, sedanja koalicija imenovala za nepotrebne.......

Janša, sramota si, sramota. Ego velik kot tiglav, ti je zameglil razum.
Jethros
# 28.09.2012 ob 09:29
"Prejšnja vlada ni sprejela nujnih reform"

A se lahko še bolj spreneveda? Leto dni nazaj je ivan trdil, da so reforme nepotrebne, da se lahko Slovenija izvije iz krize brez njih in brez njih pridruži najbolj razvitim državam!
Janša: Med najbolj razvite tudi brez reform
Ljubljana, 06.04.2011

Psihopat! Rušil je tisto, kar očita, da bi moralo biti lani sprejeto!?!?
pd
# 28.09.2012 ob 09:13
Pogled iz tujine na našo Slovenijo:
Prvič: Predsednik vlade v kazenskem postopku
Drugič: vodja opozicije v preiskavi
Tretjič: En kup levih tajkunov, ki ne bodo nikoli vrnili kreditov
Četrtič: Cerkev (desnica), ki ne bo nikoli vrnila kreditov
Materiala za kreganje je dovolj za naslednjih 50 let. In medtem, ko se bosta Zoki in Jani kregala, bo naša Slovenija propadala.
prlek
# 28.09.2012 ob 09:06
"...strukturne reforme, ki so bile v preteklosti zanemarjene..."
Eni imajo kratek spomin. Nekateri so jih v preteklosti hoteli narediti. Pa jih dotični niso podprli, da ne rečem pomagali rušiti.
tondi_bondi
# 28.09.2012 ob 09:07
hahaha kere nebuloze

Dej prid dam Ivan, zdej boš lahko še mal u žep dal, k boste ustanovil ta novi holding. Ko razprodate in pokradete še teh zadnjih 11-12 miljard € državnega premoženja pol bomo pa mogoče rabl pomoč. A ne?
Anar Hija
# 28.09.2012 ob 09:16
Tujega nočemo - svojeg nimamo! :)
nobene koristi od janše... ta je res prijatelj vseh drugih, le slovencev ne..

NE janšizmu!
Jezni Smrk
# 28.09.2012 ob 09:05
Sovražim nabijanje v prazno.
WalkTheLine
# 28.09.2012 ob 09:12
Ivan, pakiraj kufre... si komu povedu, kako podporo maš v SLO?
prlek
# 28.09.2012 ob 09:09
"...s prstom pokazal tudi na prejšnje vlade, ki po odcepitvi od Jugoslavije niso dale zelene luči za privatizacijo bank..."
kratek spomin - drugič
Da nekdo lahko pozabi, da je bil predsednik vlade in je močno zagovarjal nacionalni interes....
Gravesen
# 28.09.2012 ob 09:05
Stran z denarno pomočjo, ker se jo bodo itak naši grabežljivci na tak in drugačen način razdelili, raja bo pa spet plačala, kot vedno!...
biancocelesti
# 28.09.2012 ob 09:53
Minilo je že 8 mesecev, odkar je Ivan Janez Janša premier, a imamo občutek, kot da traja že celo večnost. Vprašanje je kako bomo zdržali še več kot 3 leta, če se slučajno po kakšnem čudežu obdrži na oblasti? Poslušanje njegovih izjav in intervjujev je zelo mučno...Pa naj se že odloči ali bomo rabili mednarodno pomoč ali ne, ker njegove izjave se spreminjajo iz dneva v dan, opaziti je le grožnje v smislu če ne bo tega, se bo zgodilo to in to...
Pa tudi toliko sprenevedanja kot premore ta človek je že višek. Vedno znova demantira sam sebe in svoje izjave, pa naj bodo te stare 1 dan, 1 teden ali pa 1 leto, 5 let,...
Ko primerjaš njegove izjave in dejanja ispred 1 leta ali 2, ko je bil še v opoziciji in njegove izjave v zadnjih 7 mesecih se vsak normalen človek vpraša ali je to res ena in ista oseba, ali oboleva za šizofrenijo ali pa je preposto zelo pohlepen po oblasti in denarju in zelo zelo laže ter mu je popolnoma vseeno za državo in narod.
Vedno znova diskreditira sam sebe in enostavno je zelo žalostno komu smo prepuščeni da nas reši iz težke situacije.

Sramota je da država, z zelo dobrim potencialom in s tako delovnimi in marljivimi ljudmi drvi z veliko hitrostjo v prepad, zaradi peščice posameznikov (desnih in levih), ki so izropali lastni narod in ga še naprej ropajo dokler ne bo vse izropano.

Slovencem je vladalo kar nekaj tujih vladarjev (Avstrijci, Madžari, Italijani, Srbi v Kraljevini Jugoslaviji, Tito), a nikoli ni še nihče izmed teh tujih vladarjev tako izropal in izkoristil Slovenski narod kot prav lastni vladarji, predvsem je pa to opaziti po odhodu Janeza Drnovška iz vlade, ali pa od leta 2004 naprej.
gesan
# 28.09.2012 ob 09:22
Janša v New Yorku: Tuje pomoči ne potrebujemo

Če boš ti še dolgo preimer, bomo potrebovali dvakrat pomoč!
Pa po mojem še vedno ne bo dovolj...
Jethros
# 28.09.2012 ob 14:25
metla
Sicer se pa Jansi lahko samo klanjamo. Toliko kot je ta clovek naredil za Slovenijo in Slovence, najverjetneje ne bo nihce vec!Klanjate se obtožencu koruptivnega dejanja? :D
In potem boste drugim očitali podporo Jankoviću? Pa saj sami ustvarjate pogoje za take izgovore...đizs...
Bambola
# 28.09.2012 ob 09:33
Mar ni bizarno in perverzno, da, s prižnice Združenih narodov, premier Slovenije Janez Janša - pri lastnih državljanih in širše med drugim poznan kot mednarodni trgovec z orožjem, ki je v kazenskem postopku, a se sodnih obravnav ne udeležuje - poziva mednarodno skupnost, naj se pridruži prizadevanjem za svet brez genocida.
gesan
# 28.09.2012 ob 09:25
Vsi drugi so spet krivi. Kako janševsko.

Itak!

Najbolj je pa sam bog kriv, da je takim osebam kot je on dal moč, da vladajo.
Ali bolje rečeno, nejgovim volilcem je dal nemoč dojemanja dejstev in ga za to volijo, ker kot pravijo je on najmanj pokvarjen.

V čem že?
Rasta75
# 28.09.2012 ob 13:23
Bog daj Janez, da ti med povratkom strmoglavi avion.
Koperboy
# 28.09.2012 ob 11:26
kbm

# 28.09.2012 ob 11:06
Malo več spoštovanja bi pa res nekateri lahko imeli do našega PM Janeza Janše.


Mislim, da smo zelo pravični do Janše, saj mu damo toliko spoštovanja, kolikor ga dobimo od njega. Če je to NULA, pa njegov problem.
Mindmaster
# 28.09.2012 ob 15:26
V normalni državi bi bil Janez Janša obsojen za veleizdajo naroda.
Jethros
# 28.09.2012 ob 10:20
prešern
# 28.09.2012 ob 09:38
@Jethros

vernik
kaksno je pa tvoje mnenje glede branimira struklja in pa o ljudstvu ki je na referendumu zavrnilo reforme?


Ovčica zala, če te tako moti ravnanje Štruklja, naj ti povem, da je enako ravnal Janša in vodil kampanjo proti reformam. Se pravi, če kritiziraš Štruklja, posredno kritiziraš Janšo, ki ga je v bitki za padec reform podpiral kolikor se je dalo, saj je SDS vodila referendumsko kampanjo 3xPROTI.
Bo šlo?

ales24:
že že, svoboda govra, ampak ne nakoplji si brezvezne težave ;)
262626
# 28.09.2012 ob 09:26
Katastrofa s kakimi politiki se predstavljamo po svetu.Janševa angleščina za umret,Erjavec
še hujši k...n.
JJ se lahko še tako trudi ampak nikoli ne bo kredibilen in spoštovan politik.
prlek
# 28.09.2012 ob 09:11
Pa ne me narobe razumeti, da mogoče zagovarjam, katero drugo vlado, ki ni storila, kar bi morala. Ampak tudi prejšnja Janševa ni.
In če sešteješ rezultatt vseh vlas, smo kjer smo.
Jethros
# 28.09.2012 ob 14:34
Po prehitevalnem pasu v Španski scenarij.

Na grškem dirkališču :S
Jethros
# 28.09.2012 ob 14:22
prešern:
Ni moj problem, če ne razumep odgovora, ki ga dobiš. Preberi še 2x, mogoče hasne...

kralj matjaž:
Kaj je dobro povedal?
Tole npr.:
"Prejšnja vlada ni sprejela nujnih reform"
S tem, ko je vodil referendumsko kampanjo s 3xPROTI nosi svojo odgovornost za padec reform, zdaj pa očita prejšnji vladi, da jih ni sprejela? To je zate dober govor?

Ali mogoče tole:
"Ne potrebujemo denarja iz evropskega mehanizma, seveda pa so nujne strukturne reforme, ki so bile v preteklosti zanemarjene"
Reforme niso bile zanemarjene, rušil jih je z izjavami, da so nepotrebne...

To je zate resnica? Ki boli? Edina resnica tukaj, boleča, je za vas, slepe privržence osebe, ki je izjavljala in delala vse kontra temu, kar vidimo danes. Z Jankovićem si zaslužita politični dopust do konca sojenj. Naj zapustita svoje položaje neoporečnim ljudem.
stefana
# 28.09.2012 ob 13:21
janez janša je uničil slovenijo do pogorišča...to mu je tudi dokazal vlado miheljak!!!!!!
Rasta75
# 28.09.2012 ob 13:19
"Ne potrebujemo denarja iz evropskega mehanizma, seveda pa so nujne strukturne reforme, ki so bile v preteklosti zanemarjene,"
Bile so namerno blokirane, in to prav s "tvoje" strani SDS, da si si nabiral točke popularnost pri zabitem folku in si tako s pomočjo svetovno znane slovenske omejenosti uzurpiral položaj s katerega sedaj tako vehementno lažeš in pametuješ.
stefana
# 28.09.2012 ob 11:14
vojnaslo91

ja ti janšistična pamet...v tej mafijski državi od leta 1990 SO KRADLI VSI!!!LEVI, DESNI IN RKC!!!kaj bereš samo tisto kar tebi odgovarja...kje sem napisala, da janković ni kradel??'kaj za njega ne velja:dokler mu ni dokazano ni kriv???kaj to velja samo za psihopata janšo???

kaj ni sramotna izjava ministra gorenaka, da janša ne sodi v mafijski krog, da janša ni ni vzel niti 1 evra...od kod to gorenaku...ministru...človeku, ki ima veliko javno funkcijo in bi moral nadzorovati svoj jezik in brzdati simpatije do svojega šefa!!!!

za takšno izjavo bi MORAL, MORAL GORENAK V DEMOKRATIČNI IN PRAVNI DRŽAVI ODSTOPITI!!!!!
staggerlee
# 28.09.2012 ob 09:57
Nice speech, glumac.
Čigav govor je tokrat kopiral/uničil s svojo "angleščino"?
DREADLORD
# 28.09.2012 ob 09:08
Janša govori eno, vsi ostali pa drugo.

nostromo

V tem trenutku je bolj pravilno:"Tuđega nečemo, svoga nemamo."
papiga
# 28.09.2012 ob 15:51
Reforme so bile v preteklosti zanemarjene? Ma ne mi reč! Mislim, sploh vam ne morem opisati, kakšen prezir čutim do tega osebkal. Resnično.
mandingo
# 28.09.2012 ob 15:35
Ta vampir o človekovih pravicah.
15-30
# 28.09.2012 ob 14:55
I did it my way...

Jethros
# 28.09.2012 ob 14:38
metla:
Vi se samo klanjajte vašim, samo ne čudite se glede stanja v državi...sami ste postavili nivo na tak poden od podna, ko podpirate in se klanjate obtožencu korupcije, plagiatorju, lažnivcu in manipulatorju ter ponarejevalcu dokumentov.
Izvolite, PS vam nastavlja ogledalo in podpirajo svojega Zorana kot se vi klanjate vašemu Majerju.
gorc27
# 28.09.2012 ob 14:30
Vedno bolj se potrjuje, da je Janša dejansko najslabše, kar se je lahko v času svetovne gospodarske krize zgodilo Sloveniji. Razdvajanje, ideološki resetimenti, laži, nič od reform, nič od novih delovnih mest ,seveda padec bdp, večja revščina, ... Po prehitevalnem pasu v Španski scenarij.
tvuser
# 28.09.2012 ob 14:22
Ne potrebujemo denarja iz evropskega mehanizma, seveda pa so nujne strukturne reforme, ki so bile v preteklosti zanemarjene," je dejal premier Janša v pogovoru za AP.

Narobe ste povedal g. premier, moral bi reči "ki smo jih v preteklosti mi zrušili"!
evaevi
# 28.09.2012 ob 13:55
seveda pa so nujne strukturne reforme, ki so bile v preteklosti zanemarjene,

jojoj
tip je brez obraza in brez sramu..
saj se ga pa res že mi dovolj sramujemo
Kosana
# 28.09.2012 ob 13:49
Majer, zaradi tvoje destruktivne politike so otroci v šoli lačni.
Odstopi in naredi narodu uslugo.
peeches
# 28.09.2012 ob 13:18
"Ne potrebujemo denarja iz evropskega mehanizma, seveda pa so nujne strukturne reforme, ki so bile v preteklosti zanemarjene," je dejal premier Janša v pogovoru za AP.

Oh ko bi le lahko ugotovili kdo jih je v preteklosti zanemarjal.. Le kdo je lahko kriv za to, le kdo je biu takrat 3x proti ;)
Jethros
# 28.09.2012 ob 11:26
Tuji instituciji: Prošnja Slovenije za pomoč vse bolj verjetna
Svetovalna agencija Ernst & Young in inštitut Oxford Economics sta presodila, da so varčevalni ukrepi v Sloveniji še poglobili padec gospodarske rasti, zaostrili težave bančnega sektorja in pokazali na potrebo po zunanji pomoči. Državi napovedujeta padec v recesijo.

BDP naj bi se letos skrčil za 1,7 odstotka, nato pa se leta 2013 znova okrepil. Kljub nadaljnjim varčevalnim ukrepom proračunski primanjkljaj ostaja precej nad ciljem, postavljenim v dogovoru z EU-jem. "To je pripeljalo do ostrega znižanja bonitetne vrednosti in zato je vse bolj verjetno, da bo tudi Slovenija ena od držav, ki bo morala zaprositi za finančno pomoč Evropske unije," navajata instituciji.

Ob tem sta prepričani, da bi finančna injekcija EU-ja v naslednjem letum s stabilizacijo zaupanja in oživitvijo naložbene dejavnosti spodbudila ponovno gospodarsko rast.


Program SDS, hvala vam za vaše manipulacije in laži okoli nepotrebnih reform in vašega programa za spodbujenja gospodarstva! Hvala vam!
Vaši nategnjeni državljani!
bozan-zabjek
# 28.09.2012 ob 10:26
Dober dan, g. Janša, sem novinar New York Lies, ali vam lahko postavim tri vprašanja?
Seveda, z veseljem bom odgovoril. Najprej bi vas vprašal, kdaj ste izdali ukaz za aretacijo ljubljanskega župana? V ponedeljek so me obvestili mediji. Ampak aretacija je bila v petek? Saj sem vam rekel v petek, me ne poslušate! Zakaj lani niste podprli pokojninske reforme? Zato, ker je bila zanič. Ampak vaša je enaka? Naša je boljša in povzeta od neznanega avtorja. Pa še zadnje vprašanje. Bo sedež vašega novega zasebnega holdinga v Avstraliji? Dajte no, v Ljubljani, logično. Gospod Janša, hvala vam za vaše laži za naš Lies.
royayers
# 28.09.2012 ob 16:14
majerjevi vojaki že lepijo po nareku... preusmirjanje pozornosti, da se fiasko ljubljenega vodja nekako prikrije, kot se daje v drug plan sprejemanje zakonov po hitrem postopku... že videno, majer je izkušen komunajzer :)
papiga
# 28.09.2012 ob 16:02
Ja včerajšnji govor v OZN je bil mojstrovina. ha ha, mislim, kako tega osebka ni sram s tako angleščino nastopati pred svetom. Pa tudi tisto kar je povedal, prodajalec orožja bo zdaj
razširjal pomen "besede genocid". A upaš obiskat Srebrenico?
furbo
# 28.09.2012 ob 15:41
Kaj je bil kak prevajalec da je prevajal iz Jajčkovščine v angleščino,
Alo rtvjevci, kje je kak posnetek govora da se malo nasmejem, kot se uni ki ga poslušali
abi normal
# 28.09.2012 ob 13:29
seveda pa so nujne strukturne reforme, ki so bile v preteklosti zanemarjene,"
Hotel je reči blokirane pa ni našel pravega izraza.
trocki
# 28.09.2012 ob 13:23
Mene pa zanima, če je res, da so novinarji prav želeli govoriti z Janšo, ali je on namignil, da bi rad govorilz njimi. Spomnite se, kaj so o Pahorju govorili in kaj vse so preverjali.
Ker Janša se vedno bolj zagovarja tam zunaj. Pahor se ni.

Kot meni, je predlagana pokojninska reforma njegove vlade v primerjavi s predlogom njegovih predhodnikov bolj sprejemljiva, saj dviguje leta za polno pokojninsko dobo s 35 na 40 let, ne pa zgolj povečuje zahtevano starost za upokojitev na 65 let.


Kaj, in s tem se bodo sindikati zdaj strinjali? In kakšna je razlika. Mislim resno. Kakšna je razlika za nas normalne ljudi? Nobene!
stefana
# 28.09.2012 ob 11:27
Koperboy

to so ti zavedni janšistični domoljubi...tako oni pravijo...jaz pa pravim zgleden in pošten domoljub ne krade svojem narodu in ne dela proti svoji domovini!!!!
stefana
# 28.09.2012 ob 11:23
kralj kekec

ubogi ste vi zaslepljeni janšisti...jaz nisem uboga, ker imam zdrave roke in sem sposobna se z delom preživeti a ne krasti, kar počne tvoj idol...vajen je jesti kruh brez motike!!!!
K_ris
# 28.09.2012 ob 10:49
Svetovalna agencija Ernst & Young in inštitut Oxford Economics sta presodila, da so varčevalni ukrepi v Sloveniji še poglobili padec gospodarske rasti, zaostrili težave bančnega sektorja in pokazali na potrebo po zunanji pomoči.

Surprise, surprise...
Kazalo