Torbjörn Mansson (levo) je na čelu slabe banke zamenjal Christopherja Gwilliama (desno). Foto: BoBo
Torbjörn Mansson (levo) je na čelu slabe banke zamenjal Christopherja Gwilliama (desno). Foto: BoBo

"Upravni odbor DUTB-ja je gospodu Gwilliamu hvaležen za njegovo požrtvovalno delo v času njegove zaposlitve pri DUTB-ju," so v sporočilu za javnost zapisali v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Na Gwilliamovo mesto so po pregledu prijav na mesto izvršnega direktorja in po opravljenih nekaj intervjujih neizvršni člani upravnega odbora odločili, da za glavnega izvršnega direktorja imenujejo dosedanjega svetovalca uprave in nekdanjega izvršnega direktorja slabe banke Torbjörna Manssona.

"Pri tem so pretehtale vodstvene veščine, ki jih je pokazal v fazi vzpostavitve organizacije in delovanja DUTB-ja, njegovo poznavanje družbe in poglobljene delovne izkušnje. Torbjörn Mansson je med tem končal sodelovanje s Quartz+Co in odprodal svoj lastniški delež, DUTB tudi ne posluje več s tem podjetjem," so zapisali v obrazložitvi njegovega imenovanja.

Torbjörn Mansson, ki je bil na mesto izvršnega direktorja imenovan za polni delovni čas z enomesečnim odpovednim rokom, bo prejemal plačo v višini 20.500 EUR bruto, ob tem pa bo upravičen tudi do variabilnega dela plače glede na dosežene rezultate.

Manssonov predhodnik Gwilliam je za svoje "požrtvovalno" delo prejemal nekaj več, 21.533 evrov bruto.