Za koliko je celjski podjetnik kupil Tomos, še ni znano. Foto: BoBo
Za koliko je celjski podjetnik kupil Tomos, še ni znano. Foto: BoBo

Novi lastnik družbe Tomos dvokolesa je danes že v Kopru, kjer se z vodstvom pripravlja na zbor delavcev. Zaposlenim, trenutno jih je 25, bo predstavil podrobnosti nakupa. Da Hidria namerava prodati Tomos, jim je napovedala že pred dvema letoma, saj dvokolesa zanje niso strateški program, a so bili delavci Tomosa, ko so za nakup izvedeli včeraj popoldne po elektronski pošti, vseeno presenečeni.

Imena novega lastnika jim niso povedali. Kot smo izvedeli, gre za družbo MPO Kabel iz Celja, ki je registrirana za proizvodnjo, trgovino in storitve. Njen direktor je 46-letni Iztok Pikl, ki so ga zaposleni že nekaj časa videvali v proizvodnji. Zlatko Bera, sindikalist in eden izmed zaposlenih v Tomosu, je povedal: "Želimo si, da bi postopek prodaje izpeljali transparentno in da se za delavce nič ne spremeni. Od lastnika pričakujemo, da nam predstavi vizijo razvoja."

Sicer pa so v Hidrii še pojasnili, da kljub temu, da zanje to ni strateška naložba, ima Tomos perspektivo nadaljnjega razvoja, še posebej na evropskih trgih, zato jih bo na obstoječi lokaciji naprej razvijal novi lastnik. Za koliko je celjski podjetnik kupil Tomos, še ni znano. Poleg dvokoles pa naj bi kupil tudi družbo TOMOS, d. o. o., motoindustrija - v likvidaciji.