Na Bavarskem dvoru naj bi zrasel razkošen hotel. Foto: BoBo
Na Bavarskem dvoru naj bi zrasel razkošen hotel. Foto: BoBo
Izet Rastoder
Investitor v hotel bo poslovnež Izet Rastoder, trgovec s sadjem in zelenjavo in prvi mož nogometnega kluba Olimpija, ki je tudi lastnik gradbene jame na Bavarskem dvoru. Foto: www.alesfevzer.com
Bo iz gradbene jame zrastel luksuzni hotel?
Podpis pogodbe o gradnji hotela pred vrati

Na zemljišču na Bavarskem dvoru v središču Ljubljane namerava srbski holding Delta zgraditi luksuzni hotel, ki naj bi imel po besedah lastnika Delte Miroslava Miškovića 23.000 kvadratnih metrov površin v 20 nadstropjih.

Dogovor o gradnji hotela sta v Ljubljani podpisala podpredsednica Delta holdinga za strategijo in razvoj Marija Desivojević Cvetković in direktor podjetja Rastoder Izet Rastoder, trgovec s sadjem in zelenjavo in prvi mož nogometnega kluba Olimpija, kot lastnik zemljišča na Bavarskem dvoru, kjer bo hotel stal.

Začetek gradnje še ni znan, saj so se s podpisanim dogovorom šele dogovorili o pogojih, ki jih bo treba izpolniti pred začetkom naložbe. "Prvi korak so določene spremembe v projektu," je pojasnil Rastoder, ki je zemljišče na Bavarskem dvoru kupil decembra lani iz stečaja družbe S1.

Prvotno je bil na tem zemljišču predviden poslovno-stanovanjski objekt, vendar Rastoder ne pričakuje težav in tudi ljubljanski župan Zoran Janković je povedal, da so na tej lokaciji dovoljene tako poslovne stavbe kot tudi hotelska dejavnost. "Ko je Rastoder kupoval zemljišče, sem vedel, da je to najboljša lokacija za hotel," je dejal Janković.

Nad lokacijo so navdušeni tudi predstavniki skupine Intercontinental, ki bodo odločili, v katero hotelsko verigo bodo vključili ljubljanski hotel. "Ljubljana je fantastično mesto, in upam, da bomo kmalu pri vas," je povedal podpredsednik skupine Intercontinental Hotels za Evropo Didier Boidin.

Marija Desivojević Cvetković pričakuje, da se bodo pri Intercontinentalu odločili za hotelsko verigo Crown Plaza, ki ji pripada tudi skoraj 15 milijonov evrov vreden hotel s 420 sobami, katerega gradnjo je Delta pravkar končala v Beogradu. Investitor ljubljanskega hotela bo holding Delta, in ko bo končan, bo Delta njegova lastnica.

Miškovič ne sme iz Srbije
Lastnik Delta Miroslav Mišković se podpisa dogovora ni mogel udeležiti, saj v Srbiji proti njemu poteka sojenje zaradi finančnih poneverb, sodišče v Beogradu pa mu ni odobrilo potnega lista za en dan. Sodnica je njegovo prošnjo, naj mu za čas poti v Ljubljano vrne potni list, zavrnila z utemeljitvijo, da lahko dogovor o gradnji hotela v njegovem imenu podpiše tudi kdo drug.

Srbski holding je večjo naložbo v Ljubljani načrtoval že pred leti, namreč gradnjo trgovskega središča v športnem parku Stožice. Vendar je od projekta odstopil leta 2009, stadion pa je še danes brez nakupovalnega središča.

Bo iz gradbene jame zrastel luksuzni hotel?
Podpis pogodbe o gradnji hotela pred vrati