V okviru stečajnega postopka starega Merkurja poteka prodaja nepremičnin, ki jih Merkur trgovina ne uporablja. Foto: BoBo
V okviru stečajnega postopka starega Merkurja poteka prodaja nepremičnin, ki jih Merkur trgovina ne uporablja. Foto: BoBo

Objekti, ki so na prodaj, so ostali po izločitvi družb Merkur trgovina in Merkur nepremičnine ob preoblikovanju Merkurja. Stara družba je od novembra 2014 v stečaju, del stečajne mase pa so tudi objekti, ki jih Merkur trgovina ne uporablja več. Med njimi so poleg počitniških zmogljivosti tudi opuščeni trgovski centri.

Stečajna upraviteljica Simona Goriup je že prodala štiri trgovska središča. Za poslovni trgovski objekt s pripadajočimi zemljišči v Krškem je iztržila 852.000 evrov, za trgovski objekt v Radovljici pa 720.000 evrov. Prodala je tudi trgovski objekt v Luciji, in sicer za 601.000 evrov, ter počitniški objekt na Krvavcu za 257.000 evrov.

Merkur trgovine naprodaj za 28,55 milijonov
Prodana so bila tudi nekatera zemljišča, ena prodajalna v Ljubljani, stanovanje na Jesenicah in apartma v Termah Olimija. Na prodaj so še trgovsko središče Tezno, za katerega se rok za oddajo ponudb izteče 24. decembra, in apartmaji na Rogli, za katere je stečajna upraviteljica ta teden oddala predlog za prodajo. Na prodaj je tudi obsežen poslovno-skladiščni objekt na območju kranjske železniške postaje, za katerega je izklicna cena 3,69 milijona evrov.

Januarja pa se izteče tudi rok za oddajo ponudb za družbo Merkur trgovine. Izhodiščna cena je 28,55 milijona evrov. Uradnih podatkov o morebitnih interesentih ni, je pa časopis Finance poročal, da je edino ponudbo oddala hrvaška trgovska družba Pevec, a je od nakupa že odstopila.