Oglaševane cene so običajno za od 10 do 15 ali še več odstotkov višje od prodajnih. Foto: MMC RTV SLO
Oglaševane cene so običajno za od 10 do 15 ali še več odstotkov višje od prodajnih. Foto: MMC RTV SLO
Cene stanovanj v spletnih oglasih azenkrat ostajajo nespremenjene. Foto: MMC RTV SLO

V Mariboru je mogoče zaznati velik skok števila oglasov za vse vrste nepremičnin, največ, za kar 170 odstotkov, pa se je povečalo število oglasov za štirisobna stanovanja (zdaj 135). Izstopajo še dvosobna (646) in trisobna stanovanja (2.523 oglasov in okoli 20-odstotni porast). V Celju se se je najbolj povečalo število oglasov za enosobna (45) in trisobna stanovanja (90), v Kopru pa število oglasov ostaja nespremenjeno, zaznati je le povečanje števila oglasov za zazidljiva zemljišča (14), kažejo podatki nepremičninskega iskalnika www.gohome.si.

Tudi v Novi Gorici je naraslo število oglasov za zazidljiva zemljišča, opazno pa je tudi povečanje oglasov za štirisobna stanovanja in hiše (43). V Kranju je število oglasov raslo približno enakomerno, izstopa le rast števila oglasov za štirisobna stanovanja (39). V Novem mestu se je za več kot 10 odstotkov povečalo število oglasov za dvosobna stanovanja (132), v Mursku Soboti pa se je opazno povečalo število oglasov za trisobna stanovanja.

Nepremičninske oglase lahko iščete prek naše spletne strani

Oglaševane cene v zadnjem letošnjem mesecu ostajajo približno enake, preverite pa jih lahko v našem prejšnjem prispevku. Pri tem je treba opozoriti, da so oglaševane cene občajno od 10 do 15 odstotkov ali celo več višje od prodajnih cen.

V sodelovanju s spletnim iskalnikom GoHome.si bomo januarja pripravili poseben prispevek o ponudbah posojil različnih slovenskih bank. S povprečnim slovenskim parom bomo dlje časa spremljali pogoje za najem posojila in način odplačevanja obrokov ter tako primerjali banke med seboj.

A. M.