Gospodarstvo

Poudarki

  • Okoli 48 odstotkov odraslih se ne želi vključevati v izobraževanja.
Polzela
Združenja gospodarstvenikov poudarjajo, da tehnološki napredek zahteva vedno nove kompetence. Foto: BoBo
Posvet
Udeleženci posveta so večkrat izrazili nezadovoljstvo, da na posvetu ni ministrov. Foto: MMC RTV SLO
Šola
Udeleženci posveta so mnenja, da je treba mlade spodbujati k poklicnemu izobraževanju. Foto: Reuters

Dodaj v

Nad pomanjkljivo usposobljenost na trgu dela tudi z vseživljenjskim učenjem

Posvet o pomanjkljivih kompetencah na trgu dela v državnem svetu
4. december 2018 ob 12:58
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na slovenskem trgu dela je pomanjkanje motivacije za vseživljenjsko učenje, kar posledično pomeni 400 tisoč odraslih s pomanjkljivimi kompetencami, je temeljna ugotovitev posveta, ki ga je organiziral državni svet.

V razpravi delodajalskih organizacij so poleg že večkrat izpostavljenih rešitev, kot sta štipendiranje deficitarnih poklicev in uvoz delovne sile, kot še eno rešitev omenili tudi destigmatizacijo poklicnega izobraževanja in vajeništva.

V Sloveniji je po raziskavi, ki so jo opravila ministrstva v sodelovanju z OECD-jem, kar 400 tisoč odraslih s pomanjkljivimi kompetencami, je na začetku poudaril soavtor raziskave Ben Game iz OECD-ja. Dejal je, da je Slovenija dosegla napredek na področju izobraževanja starejših, a za dosego cilja, da bi v naslednjem desetletju delež odraslih, vključenih v izobraževanje, povečali za 9 odstotkov, bo treba izobraževanje odraslih opredeliti kot prioriteto ministrstva, je poudaril Game.

Najbolj problematičen kazalnik je, tako Game, struktura odraslih, ki so vključeni v izobraževanja, saj je med njimi bistveno večji delež visoko izobraženih in zaposlenih v primerjavi z nezaposlenimi in odraslimi z nizko izobrazbo. Game je dejal, da je prav ta neenakost pri strukturi odraslih, vključenih v izobrazbo, ključna težava Slovenije, ki na tem področju tudi najbolj izstopa glede na druge države OECD-ja. Dodatna težava pa je pomanjkljiva motivacija odraslih za nadaljnje izobraževanje, saj jih kar 48 odstotkov trdi, da si ne želi biti vključenih v izobraževanje, kar je še toliko večja težava na slovenskem trgu, kjer je 26 odstotkov zaposlenih na delovnih mestih, ki so visoko ogrožena, da jih bo v naslednjih letih nadomestila avtomatizacija.

Pikalo: Naša delovna sila se ne znajde dovolj dobro
To je kot težavo omenil tudi minister za šolstvo, znanost in tehnologijo Jernej Pikalo, ki je poudaril, da je po raziskavah kar 31 odstotkov odrasle populacije s šibko funkcionalno pismenostjo. "Naša delovna sila se pač ne znajde dovolj dobro. Ne bere dobro navodil in jih zato tudi slabo upošteva," je dejal Pikalo in dodal, da temu lahko sledijo tudi delovne nesreče in posledično ogromna škoda.

"Brez obrata k vseživljenjskemu učenju ne bomo dosegli tistega, kar bi morali," je še dodal in poudaril, da imamo sicer dobro izobražene posameznike, v odraslosti pa se to ne nadgrajuje. "V veliko primerih je po formalnem izobraževanju zgodbe z izobraževanjem konec, tako da tam, kjer bi morale biti kompetence nadgrajene, tega ne storimo." Pikalo je svoj uvodni nagovor sklenil s pozivom, da je analiz dovolj in da so potrebne konkretne uresničitve teh ugotovitev.

Marija Lah: Slovenci ne znamo več pisati
V razpravi predstavnikov gospodarskih združenj so najprej poudarili pomanjkanje motivacije mladih za poklicno izobraževanje. Tako je predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Marija Lah poudarila, da se tudi v trgovski dejavnosti obetajo spremembe v delovnih procesih za neposreden pristop k potrošnikom, zato bodo kompetence na tem področju ključnega pomena. Tako je po njenem mnenju treba naš izobraževalni sistem nadgraditi tako, da bodo delavci izboljšali poznavanje blagajniških sistemov, poznavanje blaga, povezanega z novimi tehnološkimi rešitvami, pogosto pa je pomanjkljivo tudi znanje za delo z napravami v skladiščih. Med pomanjkljivostmi je Lahova poudarila tudi pomanjkanje znanja za komuniciranje. "Slovenci ne znamo več pisati in se ne znamo izražati, da ne rečem, da smo zelo dobri v sistemu kopiraj-prilepi."

Trgovci se vse pogosteje srečujejo tudi s pomanjkanjem ustrezne delovne sile, zlasti prodajalcev in skladiščnikov, zato je Lahova predlagala štipendiranje za poklic trgovca in aktivno vključevanje brezposelnih v ta poklic. Obenem pa je poudarila, da so potrebna prizadevanja za spodbujanje mladih k večjemu vpisu v srednje poklicno in strokovno izobraževanje, ob tem pa dodala, da pri ravnateljih pogosto naletijo na gluha ušesa, ko želijo predstavljati ta poklic učencem.

Nova tehnologija zahteva nove kompetence
Stigmo poklicnega izobraževanja je kot težavo izpostavil tudi Branko Meh z Obrtne zbornice Slovenije, ki je poudaril, da so pogosto starši tisti, ki otroke preusmerjajo k višji izobrazbi, tudi kadar si želijo postati avtomehaniki ali kaj podobnega. Ob tem je poudaril, da je treba otrokom razložiti, da poklicno izobraževanje ne pomeni dokončnega obtičanja na enem delovnem mestu, in kot primer ponazoril direktorja tovarne BMW-ja v Avstriji, ki so jo pred kratkim obiskali. On je kariero začel prav za tekočim trakom tovarne. Meh ob tem poudarja, da imajo obrtniki danes visokotehnološke stroje, zato tudi potrebujejo ustrezno usposobljene kadre.

Jože Smole iz Združenja delodajalcev Slovenije pa je poudaril, da je največ znanj nakopičenih prav v podjetjih, a je izkoristek teh znanj prešibek. "Manjka nam povezave z izobraževalnimi ustanovami." Poudaril je, da bi morale biti v izobraževalne procese vključene tudi organizacije, kot je združenje delodajalcev, saj bo le tako zadoščeno novim potrebam po znanjih, ki prihajajo z novimi tehnologijam, saj je čas uporabnosti določenih naučenih veščin omejen, če se ne nadgradijo.

"Preveč favoriziramo visoko strokovno usposobljenost"
Kot predstavnik manjših in mikropodjetij je v imenu Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije nastopil Igor Antauer, ki je na temo izobraževanja postregel z metaforo: "Izobraževanje je kot legokocka, ko zgradiš osnovne temelje, imaš potem možnost to dograjevati." Poudaril je, da je cilj postati družba znanja in kompetenc interes celotne družbe, saj to jamči dodano vrednost, ki potem v praksi pomeni tudi višje plače. Je pa poudaril, da bo v Sloveniji treba tudi uvažati delovno silo in razmišljati tudi o migrantih, saj je trenutna struktura brezposelnih taka, da gre večinoma za ljudi, ki so tik pred upokojitvijo in so zato tudi manj motivirani.

Generalni sekretar Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič pa je poudaril, da se bomo v Sloveniji srečevali z generacijsko vrzeljo, saj na trg dela prihajajo manjše generacije, ob tem pa je poudaril, da tudi ni nepomembno, da se mladi iz Slovenije izseljujejo. "Preveč favoriziramo visoko strokovno usposobljenost in nimamo pravega odnosa do poklicnega izobraževanja," je dejal Milič in dodal, da je treba razvijati kompetenčne modele za različne skupine, tudi starejše, predlagal pa je tudi aktivnejšo promocijo poklicnega izobraževanja v osnovnih šolah.

Luka Lukič
Prijavi napako
Komentarji
malikaliber
# 04.12.2018 ob 13:50
Ni res, da niso ljudje dovolj izobraženi, dejstvo je, da nihče več ne ceni-beri (ne plača) znanja. Vsi bi, da bi jim ljudje delali zastonj... To je pravo dejstvo in zato sposoben kader beži iz države, pol pa jokcajo....
paver
# 04.12.2018 ob 14:01
A bejšte no! Najprej ste poklice razvrednotili do kraja, da ste jih lahko spravili na minimalca, zadaj pa jokate in stokate. Je bilo rečeno, da je lahko prodajalec vsak tudi brez šole.Prav tako natakar.Prav vam je! Sedaj boste pa lahko zaposlovali migrante he he!
džeko
# 04.12.2018 ob 13:43
Mja lahko znaš kar hočeš. Potem pa pride direktorjev sin, pa direktorjeva hči, pa njuni zakonci. Pa znanci, prijatlji, pa njihovi otroci......Potem pa smo kjer smo. Aja pa projekti, iz firm cuzajo gnar.
Ti pa si lahko priden, delaš, in poln znanja za katerega jim itak ni mar....samo da oni terajo svoje.
Takole imamo vsak dan videno....
Simba
# 04.12.2018 ob 14:48
"Je pa poudaril, da bo v Sloveniji treba tudi uvažati delovno silo in razmišljati tudi o migrantih, saj je trenutna struktura brezposelnih taka, da gre večinoma za ljudi, ki so tik pred upokojitvijo in so zato tudi manj motivirani."

Absolutno proti uvažanju delovne sile. Ni problem v pomanjkanju. Problem je da tudi tiste, ki so nezaposleni NE ZNATE zmotivirati!
Trg dela je SVOBODEN in deluje na osnovi PONUDBA/POVPRAŠEVANJE. V krizi so delavci non-stop poslušali če ti kaj ni všeč, pa pojdi. Sedaj je čas da delodajalci poslušajo: če hočeš dobit, več ponudi!
Če vam to ni všeč, pa pojdite tja ker svobodnega trga nimajo saj sužnjelastništva v sloveniji ni in ga tudi noben (razen vas, jamrajočih delodajalcev) noče.
matkurja93
# 04.12.2018 ob 14:20
In potem pride vele minister Jernej Pikalo, 14 dni po blamaži v oddaji Odmevi, kjer so preverjali njegovo osnovnošolsko znanje na dan z modrovanjem kako je ljudstvo premalo pismeno?!?

Le čevlje sodi naj kopitar...
Hijena
# 04.12.2018 ob 14:31
"Kot predstavnik manjših in mikropodjetij je v imenu Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije nastopil Igor Antauer...Je pa poudaril, da bo v Sloveniji treba tudi uvažati delovno silo in razmišljati tudi o migrantih,"

Seveda, če vam nobeden več noče delati za 600-700€
Ponudite višje plače in čudežno se bo pojavila kvalificirana delovna sila!!!
leonis
# 04.12.2018 ob 14:28
Prav Pikalo da se delovna sila ne znajde dovolj dobro in ne bere navodil..., ja Piakachoo, kdo pa daje navodila delovni sili?! Vodje ki so nastavljeni ponavad vsi po vrsti preko vez al pa sami ritolizniki ki so sam po pisarnah kjer sam nosijo informacije kaj se govori po firmi (k agenti v hladni vojni..),namesto da bi dejansko kaj delal in dal delovni sili vzor.Na koncu pa še t.i. delovna sila cel mesec trpi mobing od teh vzvišenih ritoliznikov,zarad katerih mora delat še njihovo delo,dostkrat se kake delovne ure kar zgubijo.., ko pa pride plača pa dobijo malo več od socialnega dodatka.In potem se čudite da je čedalje manj ljudi pripravljenih sploh delati za take firme?! Če nisi sposoben pošteno plačati delavca,potem zapri firmo in daj delavce in sebe na zavod!
luckyss
# 04.12.2018 ob 15:03
Normalno da nekdo, ki dela za plačo, ki je pod pragom revščine nima niti interesa ali volje, da bi svoj čas in denar stran metal za neko "izobraževanje" od katerega imajo koristi le določene agencije, ki bogatijo na ta račun...plačani pa so večji del iz proračuna..
Najbolj bedasto se mi je zdelo takrat, ko smo dobili neka evropska sredstva za nezaposlene, pa so jih počrpale neke agencije, ki so nezaposlene učile kako se pišejo prošnje in kako lesti v rit bodočemu delodajalcu na razgovoru za službo..
Norčevanje iz najnižjega in najbolj garaškega sloja..
Nič novega torej na tem področju..
whitwice
# 04.12.2018 ob 14:41
Nic od nastetega ni problem v Sloveniji dokler se ne resi glavnega problema, zaposlovanja preko vez kar posledicno prinese to, da so nepravi ljudi na nepravih pozicijah. Ko bo urejeno naj se pa ukvarjajo z pismenostjo in podobnimi sekundarnimi problemi.
socrates
# 04.12.2018 ob 15:00
Tale "posvet" danes je ena sama sramota in dokaz, da so tovrstna srečanja sama sebi namen - Pikalo pride, pozdravi prisotne, nekaj pove (floskule, ki mu jih sestavijo njegovi PR-ovci) in čez 15 minut odide, ker se mu mudi nekam drugam. Ali ni namen posveta, da se ljudji slišijo, poslušajo in sprejmejo določene ukrepe, ne pa da se kažejo medijem in da potem izgleda, da kao nekaj delajo???? Ob tem, da je večina "posvetovalcev" iz prazgodovine in da je večina tudi preizkušen in zbirokratiziran komunajzarski kader (izobraževanje je vsa leta domena SD in LDS), ki je daleč od realnosti (najbolje pa to ilustrirata prav Pikalo in direktor Zavoda za izobraževanje). Ni nam rešitve, res .... mogoče samo kakšna FB revolucija in lustrija, ampak ker je narod tako vsegliharski najbrž tudi to odpade.
Robert 2345
# 04.12.2018 ob 14:06
Aja pa počasi bodo skapirali da poceni delovna sila iz juga in ostalih eksotičnih držav ni poceni!
Lokita
# 04.12.2018 ob 15:11
"Preveč favoriziramo visoko strokovno usposobljenost" pravi g. Milič, ki ki je sam prigural do naziva magister, raji pa svetuje nižjo poklicno izobrazbo....G. Milič ja kako je s tem ? Da niste vi malo preveč ambiciozni??? Kaj pa vaši otroci počno? Imajo poklicno izobrazbo in že leta delajo v trgovini, fabriki itd? Vsaj oni poslušajo vaš nasvet in se žrtvujejo v imenu družbe, ki potrebuje več kadra s poklicno izobrazbo?
IzTujine
# 04.12.2018 ob 14:34
Pa sorodnikom lahko dodamo se politicne prijatelje ... brain drain v tujino se ne dogaja brez razloga.
IzTujine
# 04.12.2018 ob 14:28
V Sloveniji ni vazno ali imas 2 magisterija ali si brez diplome, ce le imas veze (nepotizem). Pri placi se prav tako ne pozna. Vazno da delas za cim manj, nekompetentni direktorji pa ne zaznajo, da posledicno dobijo tudi minimalni vlozek.
NOPCBS
# 04.12.2018 ob 15:03
Je pa poudaril, da bo v Sloveniji treba tudi uvažati delovno silo in razmišljati tudi o migrantih,"

Ok in zdaj vsi tisti delavci, ki ste bolj levo usmerjeni in volite leve stranke (v zadnjih 80 letih smo imeli 95% levi rezim)

Zakaj bi bilo s stalisca vecina - torej delavnega prebivalstva - dobro imeti vec imigrantov?

Da vam poberejo delo?
Ali da vam delajo konkurenco pri socialnih prejemkih?


In ja vecna vladajoca, t.i. "leva" elita se bori za cim vec imigrantov

Cerar in Sarac gresta podpisovat Marakeski sporazum. Kot je dejal Cerar za boljse urejanje masovnih migracij.

REFERENDUM PROTI MARA-CASH-u!
joestar
# 04.12.2018 ob 14:43
Ni problem, da ljudje niso izobraženi. Problem je, ker s sodobno izobrazbo ne dobijo primernih znanj za sodobno gospodarstvo. Dejstvo, da so ljudje po 13 letih izobraževanja, komaj usposobljeni za delo na minimalcu, je zelo zaskrbljujoče.
Aprila
# 04.12.2018 ob 17:58
Na slovenskem trgu ni nikakršnega pomankanja delovne sile, edino kar primankuje so podjetja ki so pripravljena svoje delovce dobro plačati, in ki so v primeru če ne dobijo delovne sile, pripravljeni zvišati plačo ali izboljšati pogoje delovnega mesta. Tako pa imam podjetja, vključno z državnimi (Pošta, Luka Koper) ki vi radi da jim delajo ljudje za male denarje in potem ko ne dobijo budal ki bi se pustili izkoriščati, jokcajo kako ni delovne sile in da bi jo bilo potrebno uvoziti.

Naj se da ven zakon da mora vsako podjetje dati tujcu katerega lahko uvozi samo na svoje stroške, povprečno slovensko plačo, ter da morajo kriti svojim ne-Slovenskim delavcem vse socialne transferje, ki jim in njihovi družini, vključno z otroškimi dodatki, pripada iz naslova začasnega ali stanega prebivališča, pa bomo hitro nehali jokcati o pomanjkanju delovne sile in sanjati da jim bodo migranti delali
Bivši uporabnik
# 04.12.2018 ob 15:43
Haha. Dejansko so vsi "nekvalificirani in neusposobljeni brezposleni, svetlobne milje bolj usposobljeni kot tisti, ki so zaposleni na naših zavodih za zaposlovanje. Ja, tisti, ki tiskajo in žigosajo in gledajo v monitorje in premikajo levo-desno in postavljajo vedno ista, bebava vprašanja ...

Zavode za zaposlovanje je potrebno zapret v sekundi. Ne igrajo nobene vloge in so samo razmetavanje denarja v veter: in seveda pribežališče strank, da tja nastavijo svoje sorodnike (primarno Social demokrate).
shark77
# 04.12.2018 ob 14:51
Zanimivo bi bilo videti vse naše politike,funkcionarje,svetovalce,direkto
rje državnih firm ipdb., kakšne so njihove izobrazbe, in to njihovo znanje testirati, da se vidi a so diplome kupili ali so se res izobraževali :D
johnsmith
# 04.12.2018 ob 13:51
džeko - najde se posel tudi za ostale, samo je ta posel za 12h/dan in povrhu še slabo plačan.
Joker
# 04.12.2018 ob 15:40
joestar,

Dejstvo, da so ljudje po 13 letih izobraževanja, komaj usposobljeni za delo na minimalcu, je zelo zaskrbljujoče.

Zanimivo, da ti isti ljudje v tujini čudežno postanejo dovolj usposobljeni in spodobno plačani.
Bivši uporabnik
# 04.12.2018 ob 15:48
V slovenskem sistemu je inherentno narobe to, da ne promoviramo podjetništva in samozaposlitve. Na Nizozemskem imajo odličen program, kjer 5 let ne plačuješ prispevkov in davkov, če se samozaposliš.

V trenutku, ko to naredimo, bomo takoj videli, koliko smo realno sposobni, kako učinkovit je naš šolski sistem in kako moderno je naše gospodarstvo.

Seveda, bi bili Slovenci nori, da bi to uvedli. Ker bi se videlo, kje smo.
anity
# 04.12.2018 ob 15:34
Pravite, da se ljudje ne izobrazujejo??

Ljudje ki imajo koncane fakultete pa delajo v trgovinah kot trgovci, v proizvodnji itd.... ker nimajo vez in poznanstev. Rak nase druzbe.

Tem, ki delajo taksne raziskave bi bilo potrebno dati kar metle pa naj ulice pometajo.
m72
# 05.12.2018 ob 08:55
"Nad pomanjkljivo usposobljenost na trgu dela tudi z vseživljenjskim učenjem"

Lahko pričakujemo nov kup denarja za prireditelje tečajev pisanja življenjepisov in učenje paradiranja pred morebitnimi "delodajalci". Podn in jajca.
Valentin57
# 04.12.2018 ob 18:00
@paver in drugi
A bejšte no! Najprej ste poklice razvrednotili do kraja, da ste jih lahko spravili na minimalca, zadaj pa jokate in stokate.
Sedaj pa to poveži s temo članka. A niso zaposleni trajno na minimalcu ravno zato, ker se nočejo dodatno izobraževati? Po moji logiki naj bi bil minimalec rezerviran za začetnike in ne za tiste, ki so že 20 let v službi.
JohnSmith
# 04.12.2018 ob 16:56
@Grešnica: Vsekakor to velja za JS in (para-)državne firme, v zasebnem sektorju pa malo težje, ker so le odvisna od kakovosti produktov/storitev IN produktivnosti.

To so pravljice. V firmah je cel kup ljudi na položajih, kjer ne bi smeli biti. Enostavni in ponavljajoči procesi so domet mnogih delavcev in menedžerjev, pri opravilih izven običajnega pa zmrznejo in porabijo nerazumno veliko časa in pri tem še vse razsujejo. Lahko bi napisal kakšno svojo izkušnjo, ker kot freelancer pridem v dosti firm reševat nek problem, pa je potem leto dni kasneje spet isto razsulo, ker se ljudem zdi odveč upoštevati nek sistem, proces in vrstni red. Pa tudi ne znajo avtomatizirati stvari in delati transparentno in naredijo iz praktično vsega svaštarnico.

Treba je pač reči bobu bob. Ljudje bi mogoče morali več razmišljati o delu in manj delati.
vranek
# 04.12.2018 ob 15:46
Anity, 1/3 tistih, ki solanje koncajo, je podoovprecna v vseh poklicih.! Ko ga zaposois, se ga ne mores rešit. Neznanje je problem! Tisti, ki isce skuzbo se mora 3 mesece izkazat, potem se pogovarjamo o sluzbi in placi. Napihnjencev, ki mislijo, da je dovolj ,da pridejo v skuzbo, nihce ne rabi. Niti ljudi, ki prezirajo svoje delodajalce,so zaljivi do cele druzbe, jo izkoriscajo. Preberite, kaj vse ste zapisali in se zamislite. Ne bi vas vzel v sluzbo, pa da ste edini na planetu!
Googleee
# 04.12.2018 ob 15:32
moja plača je mal več kot minimalc...enostavno če hočejo kej več od mene rečem NE...rečem naj nardi tisti ki ma večjo plačo in pol me enostavno ne gnjavjo...povrh pa še tujce boljše plačujejo kot nas same..pa hvala lepa in taka firma in fržava...

dejansko u proizvodjni rabijo ljudi ki bodo delali mesečno 200 in več ur..bodo pridni, bodo tiho...delali sobote in nedelje, če rabi še praznike...
gospod iskreni
# 04.12.2018 ob 15:30
Koliko je Pikalo realno preživel na trgu? mladin se zelo uči in prilagaja, problem so starejši. Mariji Lah pa sporočam da za pravi denar znamo vse.
Grešnica
# 04.12.2018 ob 15:09
"
# 04.12.2018 ob 14:02
Prijavi neprimerno vsebino
Kaj pomaga če si ti izobražen če imaš vodilne totalne debile ki so v firmi preko vez!"

Vsekakor to velja za JS in (para-)državne firme, v zasebnem sektorju pa malo težje, ker so le odvisna od kakovosti produktov/storitev IN produktivnosti.
Grešnica
# 04.12.2018 ob 15:06
"Nad pomanjkljivo usposobljenost na trgu dela tudi z vseživljenjskim učenjem" - ??

Aha, najprej bomo z davki financirali "kar bo kdo hotel študirati" (magar 200 diplomiranih umetnostnih zgodovinarjev na leto), da ne bo treba ukinjati del. mest dol. profesorjev, potem pa tem istim še "vseživljenjsko učenje", da jim ne bo potrebno plačevati socialne podpore v nedogled?
Medtem nam bodo pa strojniki, kemiki, medicinci in IT strokovnjaki bežali čez severno mejo....in pošiljali nazaj TW/FB/IG/LI poste tipa "hvala za plačan študij, mamo se fajn".

Kaj pa če, bi malo gospodarstvenike vprašali, česa novim kadrom manjka in koliko katerih!
(tudi, če so po nacionalnem MSM-PR "vsi gospodarstvenik pr**ci", bo od njihovega davka v bodoče živela vsa sociala, tudi šolstvo, zdravstvo, pokojnine,.... )

NUJNA je REFORMA študijskih programov in njihovega financiranja, vendar tega levičarska vlada ne bo nikoli naredila, ker bi morali na cesto metati svoje "akademike".
fritaja
# 04.12.2018 ob 15:05
"Preveč favoriziramo visoko strokovno usposobljenost in nimamo pravega odnosa do poklicnega izobraževanja," je dejal Milič

Seveda, saj visoko strokovno usposobljeni ne želijo delati za minimalca. Nizki stroški dela pa so osnova vsake strategije slovenskih gospodarstvenikov.
heristalski166
# 04.12.2018 ob 14:57
me prav zanima kdo bo vedno starejše (se daljša delovno doba zaradi nizke rodnosti, da bi bila rodnost še malo nižja ob vsej gerontokracije) in vedno bolj kofetkarske torej fosile spravil na kako vseživljensko učenje, bojo šli raje na bolniško
skorpijon93
# 04.12.2018 ob 22:37
bla bla, Sloveniji primanjkuje 34.912 državljanov ki so ostali v tujini in se niso vrnili domov, ves ta primanjkljaj je nastal od leta 2012 naprej ! najslabše po osamosvojitvi , delavci so, treba jih je znati primerno plačati in stimulirati , podatki kažejo da se je v letih 2012-2017 izselilo 51.563 državljanov, od teh pa priselilo nazaj 16.651 , zelo slabo
oleander_in_pes
# 04.12.2018 ob 21:56
Najbolj bedasto se mi je zdelo takrat, ko smo dobili neka evropska sredstva za nezaposlene, pa so jih počrpale neke agencije, ki so nezaposlene učile kako se pišejo prošnje in kako lesti v rit bodočemu delodajalcu na razgovoru za službo..
Norčevanje iz najnižjega in najbolj garaškega sloja..
Nič novega torej na tem področju..


Pod črto:

https://podcrto.si/socialna-aktivacija-vkljucevanje-ali-izkoriscanje-dolgotrajno-brezposelnih/

https://podcrto.si/nova-tema-kako-poskusamo-dolgotrajno-brezposelnim-najti-delo/
MikiSkokc
# 04.12.2018 ob 17:42
Ni res, da niso ljudje dovolj izobraženi, dejstvo je, da nihče več ne ceni-beri (ne plača) znanja. Vsi bi, da bi jim ljudje delali zastonj... To je pravo dejstvo in zato sposoben kader beži iz države, pol pa jokcajo....

Ma po mojih izkušnjah je pa nekaj najhujšega za večino delavcev, ko se morajo, ali naj bi se kaj novega naučili ali začeli uporabljati kako novo tehnologijo. Prav neverjeten odpor do novosti in sprememb... menda smo tudi (med) najbolj računalniško nepismenimi narodi v evropi.
Joker
# 04.12.2018 ob 15:45
Grešnica,

Medtem nam bodo pa strojniki, kemiki, medicinci in IT strokovnjaki bežali čez severno mejo....

Kaj pa ima nekaj ducatov nezaposljivih družboslovcev veze s tem, da naše gospodarstvo ne more ponuditi spodobne zaposlitve uporabnim kadrom tehničnih, medicinskih in naravoslovnih usmeritev.
Matjaz
# 04.12.2018 ob 15:24
Kapitalizem in njegov trg dela. V civiliziranem svetu bodo to gledali enako kot danes gledamo na
suženjstvo iz 18. stoletja.
GORILA
# 04.12.2018 ob 14:38
"Preveč favoriziramo visoko strokovno usposobljenost in nimamo pravega odnosa do poklicnega izobraževanja," je dejal Milič in dodal, da je treba razvijati kompetenčne modele za različne skupine, tudi starejše, predlagal pa je tudi aktivnejšo promocijo poklicnega izobraževanja v osnovnih šolah.

...jaz pa predlagam več kadrovskih štipendij!
Razmisljamo
# 05.12.2018 ob 08:10
@njupipupi
Glavni krivec za pomanjkanje kompetenc so tisti, ki oblikujejo programe in so v vladi. SD je že tak primer - njihovi ministri in sekretarji pa to potrjujejo, npr. Štromajer.
stotrideset
# 04.12.2018 ob 19:47
vse je čist ok dokler ne pridemo do dnarja.... Tu se vse začne in vse konča; motivacija je samo dobra plača, vse ostalo je lari-fari in mlatenje prazne slame. Ko me bodo dobro polačali (kolikor jaz zahtevam in ne kolikor mi oni ponujajo), bom pa mogoče delal v SLO, dotlej pa se držim tujine.
Denar je čisto vse - in pika!
Wolfy
# 04.12.2018 ob 15:03
@joestar

Svet postaja bolj kompleksen in danes s srednjesolsko izobrazbo pac pristanes bolj proti dnu.
Grešnica
# 05.12.2018 ob 12:38
Joker:

Grešnica,

Medtem nam bodo pa strojniki, kemiki, medicinci in IT strokovnjaki bežali čez severno mejo....

"Kaj pa ima nekaj ducatov nezaposljivih družboslovcev veze s tem, da naše gospodarstvo ne more ponuditi spodobne zaposlitve uporabnim kadrom tehničnih, medicinskih in naravoslovnih usmeritev."

Šolanja (tudi) gospodarsko nepotrebnih kadrov se plačujejo IZ proračuna. Davščine se plačujejo V proračun. Ko država postane DAVČNO PREDRAGA in v zameno nudi čedalje SLABŠE ali napačne JAVNE STORITVE, se NETO dohodki zaposlenih nižajo. Nižajo se tudi osnovna sredstva podjetij (še nismo na nivoju pred krizo!), ki se brez kumulacije kapitala ne morejo širiti ali specializirati. Posledično imaš v državi NIŽJI STANDARD in malo ekonomske svobode (sem sodi tudi obvezni monopolni sklad ZPIZ ali ZZZS).

V Avstraliji je bruto-neto 15% (bruto-bruto ne obstaja), pri nas pa cca. 48% pri povprečni plači.
Za teh 15% imajo VSI pri 70 letu starosti min. socialno pokojnino in krito "emergency zdravstvo". Vse ostalo je svobodno in konkurenčno... dobivam informacije od izseljenih kolegov.

Če mi dokažeš, da lahko dostojno in s konkurenčnimi plačami (vsaj Avstrijskimi!) v SLO zaposliš 30 inženirjev in 10 let preživiš brez minusa na TRR, ti bom lastnoročno na svojem vrtu postavila spomenik, da bo Lj. končno dobila pravega HEROJA.
xx69
# 04.12.2018 ob 23:31
NOPCBS

zakva se delaš budalo? migrante pozivajo delodajalci - desnica, ki rabijo sužnje. če si prebral članek. od kje ti levica za migracije, ki ima samo škodo od migrantov, kot si sam lepo napisal.
pa ne mi s tem, da leve stranke uvažajo volilce, ker noben migrant nima volilne pravice v slo.
anity
# 04.12.2018 ob 17:17
vranek upam, da trolas.
Ker po 5x prebranih mojih besedah, ne najdem kaj bi naj bilo zaljivo.
To, da je rak rana nase drzave zaposlovanje po vezah(?) predvsem v JU in zato delajo ljudje z izobrazbo, ki smo jo vsi placali preko davkov, kot trgovci in delavci v proizvodnji?

To ni podcenjevanje poklicev ampak neumnost, ki drzavo stane miljone, hkrati pa si zelijo, da zapravijo se miljone na izobrazevanje, ker so baje neizuceni kadri.
runcajz
# 04.12.2018 ob 17:04
" Na slovenskem trgu dela je pomanjkanje motivacije za vseživljenjsko učenje, kar posledično pomeni 400 tisoč odraslih s pomanjkljivimi kompetencami, je temeljna ugotovitev posveta, ki ga je organiziral državni svet."

Slovenija ima približno 65 % odrsalih prebivalcev med 15 in 65 leti, torej jih je 1,300.000 .Vsak 3 prebivalev v tej starosti je torej pomanjkljivo izobražen oziroma usposobljen?!!

"Odrasli Slovenci smo podpovprečno pismeni
Spretnosti odraslih: nekoliko boljši v matematični pismenosti kot v bralni, v obeh pa pod povprečjem OECD. ( DELO, junij 2016)

Število vseh študentov višješolskega in visokošolskega izobraževanja je vsako študijsko leto nižje. V študijskem letu 2015/16 se je vpisalo nekaj več kot 80.000 študentov. Kljub temu še vedno študira skoraj polovica mladih (19–24 let).

V nasprotju s prejšnjimi leti, ko je vztrajno naraščalo le število študentov visokošolskih podiplomskih študijskih programov, predvsem študentov magistrskega študija (2. bolonjska stopnja), pa se je letos zmanjšalo tudi število podiplomskih študentov. V te programe je letos vpisanih 19.512 študentov, kar je več kot četrtina vseh visokošolskih študentov. "

In kaj ti študentje naštudirajo, če pa je vsak tretji odrasli Slovenec ali Slovenka tako rekoč skoraj polpismen? Kakšne zasluge pa imajo pri tem tudi razni Jambreki in drugi s svojimi privatno iniciativnimi univerzitetnimi programi na različnih "vaških" univerzah in fakultetah, kjer magistrirajo ali doktorirajo razni vrtnarji, pa kuharji, pa še kdo, ki ve, kako se tem stvarem streže ?

In sedaj še trobilo GZS Samo Hribar Milič s svojo "modrostjo", ……."da je treba razvijati kompetenčne modele za različne skupine, tudi starejše, predlagal pa je tudi aktivnejšo promocijo poklicnega izobraževanja v osnovnih šolah."
Čakamo še na misel meseca gospe Sonje Šmuc . Nekaj v stilu izobraženih nepismenih !

Tako se govori ! Gospodinjski in tehnični pouk nazaj v devetletke ! Fantje naj se naučijo kuhat, punce pa "švasat" ! In potem osveževalni tečaji znanja vsaka tri let vse do penzije, če jo dobo dočakali.
GORILA
# 04.12.2018 ob 16:36
@gresnica
...motis se, samo koncesije se vzamejo raznim Evropskim studijam, Uporabnim druzbenim vedam, itd... pa je stvar urejena optimalno.
Googleee
# 04.12.2018 ob 15:26
v naši firmi so tujci boljše plačani kot slovenci..beda :(
Joker
# 05.12.2018 ob 19:42
Grešnica,

Že 30 let čisto dostojno skrbim za svojo zaposlitev in ne rabim nobenih spomenikov.
MikiSkokc
# 04.12.2018 ob 17:43
... aja, tudi delodajalci ponavadi niso dosti/nič boljši, da ne bom diskriminatoren.
Kazalo