Glavina bo za štiri leta prevzela vodenje SDH-ja. Foto: Mediaspeed
Glavina bo za štiri leta prevzela vodenje SDH-ja. Foto: Mediaspeed
SDH
Nadzorniki so obravnavali tudi nastali zaplet s Cimosom. Foto: BoBo
Predsednica uprave SDH-ja je Livia Glavina

Funkcijo predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) je Glavina - takrat še nadzornica, s tega položaja pa je že odstopila - začasno prevzela, potem ko je odstopil prejšnji predsednik uprave Marko Jazbec. Glavina se je sicer ves čas omenjala tudi kot njegova najresnejša naslednica.

Glavina je diplomirana ekonomistka, z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami pri vodenju velikih poslovnih sistemov; v preteklosti je bila več kot 10 let na vodilnih mestih v Electroluxovem koncernu, ki je imel za evropski sektor sedež v Belgiji, ter finančna direktorica družbe Husqvarna Forest & Garden v Sloveniji, so sporočili iz SDH-ja.

Imenovali pa niso novega člana uprave, ki mora nadomestiti Anjo Strojin Štampar, ki je upravo zapustila oktobra zaradi nesoglasij, je poročala TV Slovenija. Med kandidati je bil najbližje Matevž Merc, ki je užival podporo SD-ja, a nadzornikov očitno ni prepričal. Uprava ostaja dvočlanska, novega člana pa bodo iskali, ko bo nadzorni svet nekje aprila popolnjen, je še poročala TV Slovenija
Na dnevnem redu tudi Cimos
Sejo nadzornega sveta SDH-ja je zaznamovala tudi prodaja Cimosa. Za prodajo naj bi si prizadevali, vse dokler ta ne bi dokončno padla v vodo, pri čemer je Glavina poudarila, da bi tudi ob neuspešni prodaji skušali narediti vse za zaščito delovnih mest.

Soglasje za prevzemno ponudbo za Palomo
Nadzorni svet SDH je podal soglasje k predlogu sprejema 9,66 milijona evrov vredne prevzemne ponudbe za Palomo, ki sta jo podala češki finančni sklad Eco Investment in njegova slovaška hči Eco Invest.

Predsednica uprave SDH-ja je Livia Glavina