Glaser se bo 22. januarja moral umakniti Šimonki. Foto: BoBo
Glaser se bo 22. januarja moral umakniti Šimonki. Foto: BoBo

Šimonka je v preteklosti že vodil Slovensko industrijo jekla (SIJ), zdajšnjega 50-odstotnega lastnika Perutnine Ptuj, ki je to postala lani z dokapitalizacijo ptujskega podjetja in nakupom dobre polovice lastništva v Holdingu PMP. Ta je sicer tudi v lasti menedžerjev Perutnine. Prevzemna ponudba SIJ-a za odkup vseh delnic se izteče 25. februarja.

SIJ bo na sklicani skupščini za novega predsednika uprave Perutnine Ptuj tako lahko izglasoval svojega nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave, ki je v zadnjem letu tudi pooblaščenec konzorcija bank v procesu kreditnega prestrukturiranja v Perutnini Ptuj.

Glaser, ki je družbo vodil zadnjih 24 let, in član uprave za ekonomiko in finance Tone Čeh bosta v upravi ostala še naprej. Za novega člana uprave Perutnine Ptuj pa bo skupščina imenovala Vjačeslava Korčagina, ki je od novembra lani, ko so podjetje dokapitalizirali, prokurist v Perutnini.

Oditi pa bosta morala članica uprave za trženje in nabavo Nada Krajnc in član uprave za upravljanje človeških virov Milan Čuš. Oba bosta v družbi ostala kot izvršna direktorja za svoja področja.