Teš je imel v zadnjih letih precej težav z direktorji. Foto: MMC RTV SLO
Teš je imel v zadnjih letih precej težav z direktorji. Foto: MMC RTV SLO

"Njegove karierne in poslovne izkušnje zajemajo področja finančne sanacije podjetij, optimizacije poslovanja in poslovnih procesov, reorganizacije in uvajanje informatizacije v poslovanje, priprave strateških poslovnih načrtov ter globalnega marketinga, bogate izkušnje pa ima tudi na področju upravljanja človeških virov," so pojasnili v holdingu (HSE), lastniku Teša. Koritnika so izbrali prek kadrovske agencije.

Eberlinc se medtem seli nazaj na HSE, kjer mu je delovno mesto v času vodenja Teša mirovalo.

Kdo je Arman Koritnik
Koritnik, rojen 16. decembra 1968 v Trbovljah, je leta 1990 diplomiral na Višji pravni šoli in pozneje leta 2005 na pravni fakulteti v Mariboru, kjer je leta 2008 tudi magistriral, zdaj pa opravlja doktorski študij s področja financ na mariborski pravni fakulteti.

Med drugim je bil zaposlen v družbi Omnikom in Actual I. T. V tem je pot začel kot vodja pravne službe, jo nadaljeval na mestih direktorja splošnih služb, glavnega izvršnega direktorja z glavno nalogo reorganizacije in sanacije poslovanja podjetij v skupini, direktorja financ, računovodstva in kontrolinga, bil pa je tudi direktor hčerinskih družb Actual BH Sarajevo in Actual HR Žminj-Hrvaška. Od marca 2014 je bil predsednik uprave Skupine Actual.

Koritnik je v zadnjih šestih letih deloval na področjih finančne sanacije podjetij, optimizacije poslovanja in poslovnih procesov, reorganizacije in uvajanja informatizacije v poslovanje, priprave strateških poslovnih načrtov, motivacije ključnih kadrov, uvajanja nematerialnega nagrajevanja za doseganje visoke motiviranosti zaposlenih in globalnega marketinga.

Koritnik je tudi član Združenja Manager, član zbornice davčnih svetovalcev in član izvršnega odbora Jadralne zveze Slovenije.

Na čelu Termoelektrarne Šoštanj Arman Koritnik
Na čelu Termoelektrarne Šoštanj Arman Koritnik