Čeprav gre za enaka stanovanja kot tista, ki so jih prodajali pred dvema letoma, je cena pri nekaterih tudi za tretjino višja. Foto: BoBo
Čeprav gre za enaka stanovanja kot tista, ki so jih prodajali pred dvema letoma, je cena pri nekaterih tudi za tretjino višja. Foto: BoBo

Čeprav gre za enaka stanovanja kot tista, ki so jih prodajali pred dvema letoma, je cena pri nekaterih tudi za tretjino višja. Marsikdo zato stanovanja ne bo mogel kupiti. Nekatera stanovanja so se sicer tudi pocenila, a to so predvsem večja stanovanja v pritličju.

"Trisobno stanovanje s teraso, ki bi si ga seveda želela vsaka mlada družina, je s 175.000 evrov zdaj naraslo na 235 tisočakov. Popolnoma enak tloris, popolnoma enaka porazdelitev, popolnoma enak način gradnje, na slabši lokaciji, za 60.000 tisoč evrov dražje stanovanje," je eden od potencialnih kupcev dejal za TV Slovenija.

"To so terasna stanovanja, ki so visoko nadstandardna in niti niso ustrezna za ta tip prodaje. Ampak vseeno jih imamo v samih stavbah in jih moramo prodati. Mislim, da je za te potrebno, da je cena nekoliko višja," odgovarja direktor Stanovanjskega sklada Črtomir Remec.

Ne socialna, ampak dobičkonosna stanovanja?
"Se pravi, da bo Stanovanjski sklad delal po principu za bogate. Ne za tiste, ki so jim stanovanja težko dostopna. Dvignili so cene stanovanj, ki so boljša, kar pomeni, da jih seveda lahko dobijo samo tisti ljudje, ki so premožni. To niso socialna stanovanja, to so v bistvu profitabilna stanovanja," pa jim očita potencialni kupec.

"Razumel bi, če bi kateri investitor, ki je zdaj začel graditi nepremičnine, dvignil ceno ali pa da se nekako odziva na trg. Ne pa Stanovanjski sklad," zmajuje z glavo tudi nepremičninski agent Predrag Todić.

A v Stanovanjskem skladu vztrajajo pri svoji odločitvi. Glede na veliko povpraševanje so prepričani, da bodo brez težav prodali vseh 85 stanovanj. Ni pa gotovo, da jih bodo dobili tisti, za katere so bila namenjena.

Stanovanjski sklad podražil stanovanja
Stanovanjski sklad podražil stanovanja