Gospodarstvo
(5)
Ryanair je največji nizkocenovni prevoznik v Evropi. Foto: Reuters

Dodaj v

Nizozemska: Osebje Ryanaira začelo stavko

Zaradi stavk Ryanair utrpel padec dobička
23. oktober 2018 ob 11:21
Eindhoven - MMC RTV SLO, STA

Kabinsko osebje letalskega prevoznika Ryanair na Nizozemskem stavka, ker nasprotuje odločitvi družbe, da zapre svojo bazo v Eindhovnu.

S stavko želijo opozoriti na slab odnos družbe do zaposlenih. Po navedbah nizozemskega sindikata FNV bo stavkalo 90 odstotkov od 98 članov kabinskega osebja na letališču v tem mestu na jugu Nizozemske. Približno 30 stavkajočih bo ob tem predalo peticijo predstavnikom vlade province, ki ima lastniški delež na letališču.

Iz irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika so v odzivu zapisali, da gre za "nepotrebno stavko nekaterih članov kabinskega osebja na Nizozemskem". Zagotovili so, da bodo vsi poleti iz Eindhovna potekali po načrtih.

Zaradi stavk Ryanair utrpel padec dobička
Napovedana stavka predstavlja še eno v vrsti stavkovnih aktivnosti Ryanairovih zaposlenih, zaradi katerih je prevoznik utrpel tudi padec dobička. Kot je sporočil, je v prvem polletju poslovnega leta, med aprilom in septembrom, ustvaril 1,2 milijarde evrov čistega dobička, kar je sedem odstotkov manj kot pred letom dni.

Ryanair je medtem potrdil tudi na začetku meseca znižane napovedi za celotno poslovno leto, ki se bo izteklo marca 2019. Doslej je Ryanair že dosegel soglasje z vrsto sindikatov in tudi podpisal sporazume, a še zdaleč ne z vsemi poklicnimi skupinami in v vseh državah.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
TIGR
# 23.10.2018 ob 13:33
Michael O’Leary, Chief Executive of Ryanair after arriving in a hotel in Manchester went to the bar and asked for a pint of Guinness.

The barman said, "That will be £1 please, Mr. O’Leary."

Taken aback, O'Leary replied, "That's very cheap," and handed over his money.

"We do try to stay ahead of the competition", said the barman. "We have the cheapest beer in England".

"That is remarkable value", Michael comments.

"I see you don't have a glass, you'll need one of ours. That will be £3 please."

O'Leary scowled, but paid up. He took his drink and walked towards a seat.

"Ah, you want to sit down?" said the barman. "That'll be an extra £2. If you'd pre-booked it would have cost £1."

O'Leary swore to himself, but paid up.

"I see you've brought your laptop" added the barman. "That wasn't pre-booked either, that's another £3."

O'Leary was so incensed and his face was red with rage.
"I've had enough! I insist on speaking to a manager!"

"Here is his e-mail address, or if you wish, you can contact him between 9.00 am and 9.01am every morning, Monday to Tuesday. Calls are free, unless answered, then there is a charge of only £1 per second".

"I will never use this bar again".

"OK but do remember, we are the only hotel in England selling pints for £1."
TIGR
# 23.10.2018 ob 13:33
Za rajo važno, da je vse poceni...kaj je zadaj za nizko ceno jih ne zanima, dokler niso sami na drugi strani...
Mene Ryanair ne vidi!
DXM
# 23.10.2018 ob 15:52
Tigerček, kje je problem? A ti bi še malico in vse imel ali kaj? Rajan te pripelje od točke A do točke B, tako kot dogovorjeno in tako kot plačano. V čem je problem? Da je kavica 4 eure na letalu? Da je omejitev 10 kilogramov? Nekateri pa res niste nikoli zadovoljni. Če ne bi bilo Rajana ne bi sam nikoli videl pol Evrope. A te kdo sili da delaš pri Rajanu? Te kdo zadržuje? Pojdi kam drugam in delaj za več denarja. V čem je problem? Si bil ogoljufan? Je bil let odpovedan? A nisi vedel da boš odvržen 35km iz Pariza in boš pač moral kupiti še avtobusno karto. Boo Hoo. Ljudje naj se začnejo zanimati za svoje pravice, in brati pogodbe in drobne tiske pa bo vse v redu. Podpiram stavko, kakor tudi podpiram Rajana, kakor tudi državo da mu pobira davek. Naj bo red in naj bo red za vse. Ne pa tako kot Tesla, ki nekaj obljublja, v bistvu pa od njih ne moreš kupiti niti rezervnega dela za njihov avto. Bolano do amena.
TIGR
# 23.10.2018 ob 16:08
DXMček, nikjer nisem zapisal kaj bi jaz rad imel od Ryana, ker on mene ne bo videl zaradi svoje politike do zaposlenih. Cena Ryana se odraža tudi in predvsem v njegovi politiki do zaposlenih. Ti je sedaj kaj bolj jasno? Bojim se, da ne.

Upam, da boš nekoč na drugi strani. Takrat pa jamraj samemu sebi v ogledalo. Karma is bitch.
Normandijec
# 23.10.2018 ob 14:45
Bravo!
Oglasno sporočilo
link
Slovenska aplikacija za enostavno urejanje osebnih financ
12. november 2018 ob 10:50 Ali bi znali odgovoriti na vprašanje, kakšna je vaša trenutna finančna slika? Ne? Potem imamo za vas dobro novico: spletna aplikacija Eeezy finance lahko to stori za vas. Brezplačno.
Več novic ...
Kazalo