NKBM izboljšuje poslovanje. Foto: BoBo
NKBM izboljšuje poslovanje. Foto: BoBo

Pred rezervacijami in oslabitvami je četrtletni dobiček znašal 15,7 milijona evrov, so sporočili iz banke. Operativnih stroškov je bilo v prvih treh mesecih letos za 16,9 milijona evrov, kar je 2,4 odstotka manj kot v istem obdobju lani, hkrati pa je oblikovala 2,9 milijona evrov neto rezervacij in oslabitev.

Kapital banke je konec marca dosegel 579,5 milijona evrov in je bil za 17,2 milijona evrov višji kot konec leta 2014, kar je posledica čistega dobička banke v prvih treh mesecih in spremembe tržnih cen vrednostnih papirjev, ki se vrednotijo prek kapitala.

Bilančna vsota NKBM pa je bila manjša za 28,5 milijona evrov oz. za 0,8 odstotka in je konec marca znašala 3,6 milijarde evrov. To je v skladu z zahtevami iz zavez Evropski komisiji, so zapisali v banki.

V povezavi s prodajo nestrateškega premoženja so iz banke sporočili, da je banka Adria Bank z Dunaja 23. marca vrnila bančno licenco, sledil bo postopek likvidacije. Konec lanskega decembra se je začel postopek prodaje KBM Banke iz Kragujevca, do konca tega leta bo predvidoma končana likvidacija družb KBM Leasing in Gorica Leasing. Člani nadzornega sveta so soglašali tudi z začetkom postopka likvidacije družbe KBM Leasing Hrvatska.