Gospodarstvo
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 5 glasov Ocenite to novico!
Vlaki v koprskem pristanišču. Vir: Slovenske železnice
Antolovič je poudaril, da sistem IPS ni nekaj novega, saj ga ne nazadnje uporabljajo tudi v drugih pristaniščih po svetu. Osebno pa mu ni všeč, da so delavci IPS-a plačani precej nižje od drugih. Foto: Radio Koper
Novi predsednik nadzornega sveta Luke Koper Rado Antolovič pred vhodom v upravno stavbo podjetja. Foto: Tjaša Škamperle
Prvi nadzornik Luke Koper Antolovič pravi, da bo šele čas pokazal, ali bo uprava delala dobro. Foto: Radio Koper
VIDEO
Antolovič postal prvi nad...

Dodaj v

Novi prvi nadzornik Luke Koper bo o morebitni menjavi uprave razmišljal po opravljeni reviziji

Predsednik uprave Luke Koper postal Rado Antolovič
14. julij 2017 ob 16:55
Koper - MMC RTV SLO, STA

Na čelo nadzornega sveta so na ustanovni seji nadzornega sveta imenovali Rada Antoloviča, za njegovega namestnika pa Uroša Ilića.

Nadzorni svet je med drugim sprejel tudi načrt nadaljnjega dela in imenoval štiri komisije: revizijsko, kadrovsko, komisijo za naložbe in komisijo za organizacijo in procese, so sporočili iz Luke Koper.

Kot je v izjavi po seji pojasnil Antolovič, se ob vsaki menjavi nadzornikov govori tudi o menjavi uprave, vendar bo šele čas pokazal, ali bo uprava delala dobro. "Dosti stvari je, ki jih moramo obravnavati, dosti stvari je treba pogledati v globino in jih rešiti," je dodal.

Glede posebne revizije poslov Luke z izvajalci pristaniških storitev (IPS) je Antolovič ocenil, da revizija sama po sebi ni nič nenavadnega. "Mislim, da cilj revizije ni negativen, če se pravilno usmerimo," je dejal.

Čakanje na izsledke revizije
Na vprašanje, ali uprava na čelu z Dragom Matićem uživa zaupanje nadzornega sveta, je novi prvi nadzornik poudaril, da bo treba počakati na izsledke revizije. Sicer pa je osebno ocenil, da je uprava "delala dosti dobro", a hkrati dodal, da bi lahko delala še bolje.

Revizija po njegovih besedah lahko traja različno dolgo, odvisno od tega, kaj vse bo obsegala in kaj bodo revizorji našli. Kot je poudaril Antolovič, sistem IPS ni nekaj novega v Kopru in ga ne nazadnje uporabljajo tudi v drugih pristaniščih po svetu. Osebno pa mu ni všeč, da so delavci IPS-a plačani precej nižje od drugih. Vendar so ugibanja o vlogi uprave pri tem zdaj lahko zgolj špekulacije, je še dodal.

Za mesto predsednika uprave Antolovič ni zainteresiran
Revizorji sicer še niso začeli delati, tudi o tem bodo govorili na naslednji seji nadzornega sveta, ki bo že 28. julija. Je pa Antolovič poudaril pomen ustanovitve nove komisije za organizacijo in procese, ki bo namenjena optimizaciji vseh procesov znotraj družbe. "Mislim, da je zdaj z vsemi temi investicijami prišel čas, da se z notranjimi procesi začnemo bolj ukvarjati," je dodal.

Antolovič je ob tem zavrnil možnost, da bi sam šel za predsednika uprave Luke. Na zdajšnjem delovnem mestu se namreč dobro počuti, delo pa mu nudi številne izzive, zato ni zainteresiran za mesto predsednika uprave v Kopru.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
boroč
# 14.07.2017 ob 22:37
Imena, ki sem jih prebral: Antolović, Misić, Matić, Ilić ..... Saj ne bom komentiral, da mi kdo ne bo kaj očital.
K_ris
# 14.07.2017 ob 19:33
Podnaslov:
Predsednik uprave Luke Koper postal Rado Antolovič

Naslov zadnjega dela članka:
Za mesto predsednika uprave Antolovič ni zainteresiran

Saj ne veste, kaj pišete ...
Lupo
# 15.07.2017 ob 10:02
Imena, ki sem jih prebral: Antolović, Misić, Matić, Ilić ..... Saj ne bom komentiral, da mi kdo ne bo kaj očital.

Tudi Časar in Korelić sta hrvaška državljana da ne omenjam Popovića in Jorasa.

Sedaj pa usposobit floto in v invazijo na Kanegro da bodo oni imeli prost dostop da mednarodnih voda!
amigo
# 14.07.2017 ob 20:54
Bi gospodje novinarji lahko opisali, delovne uspehe tega Antoloviča. Ali pa je za predsednika nadzornega sveta prišel v stilu Lidie Glavine. Brez referenc.
VZMD
# 17.07.2017 ob 09:28
http://www.vzmd.si/novice/luka-koper-vzmd-z-zacasno-sodno-odredbo-nad-potencialno-skodljive-spremembe-nadzornega-sveta-po-spornem-predlogu-sdh
VZMD
# 17.07.2017 ob 09:27
VZMD z začasno sodno odredbo nad potencialno škodljive spremembe Nadzornega sveta Luke Koper po spornem predlogu SDH.

felipesko
# 15.07.2017 ob 07:53
Na zdajšnjem delovnem mestu se namreč dobro počuti, delo pa mu nudi številne izzive, zato ni zainteresiran za mesto predsednika uprave v Kopru.

Seveda ga ne zanima,ker potem bi moral še kaj delat....dokler pa je za modrovanje brez odgovornosti,on sicer to imenuje izziv, dobro plačan,bo raje garal tako............
FancyBoy
# 14.07.2017 ob 18:03
Kaj pa Nedeljko Misič? Baje je Luka Luka Kopar cvetela pod njegovim kratkotrajnim vodstvom.
Oglasno sporočilo
link
Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev
21. maj 2018 ob 08:30 Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev Slastnega “piščanca po ptujsko” najbrž vsi poznamo, izvira iz našega najstarejšega mesta, kjer ptujsko perutninarsko podjetje z več kot 110- letno ...
Več oglasnih sporočil ...
Kazalo