Zeddies bo hkrati odgovoren tudi za področje marketinga. Foto: BoBo
Zeddies bo hkrati odgovoren tudi za področje marketinga. Foto: BoBo

Zeddies je v pogovoru za STA povedal, da se zanimajo tudi za vstop v fiksno telefonijo. "Vodstvo na Dunaju je odprto za različne zadeve, mi pa moramo dokazati, da smo lahko uspešni in da je to smiselno z vidika družbe. Ni nekega okvirja, ki bi nam to preprečeval," je dejal.

Kratkoročni cilj je v naslednjih dveh letih širokopasovno povezavo omogočiti vsakemu gospodinjstvu in vasi, za druge napovedi pa je po njegovem mnenju še prezgodaj. "Prvi koraki bodo, da bom predvsem poslušal in si poskušal ustvariti sliko razmer, tudi z vidika tukajšnje kulture in percepcije v javnosti," je dejal.

Na vprašanje, ali načrtuje prevzem prvega mesta na trgu slovenskih telekomunikacij, je odgovoril, da si v Simobilu želijo postavljati merila v vseh pogledih. "Če nas to pripelje na prvo mesto, bom zadovoljen. Odločili bodo namreč kupci," je še dejal.

V Slovenijo iz Združenih arabskih emiratov
Novi predsednik uprave Simobila je bil pred prihodom več kot 15 let zaposlen v skupini Deutsche Telekom. Med drugim je bil v nemški podružnici Deutsche Telekoma vodja produktnega trženja velikih strank za fiksne komunikacije in medmrežje, pozneje pa se je pridružil slovaški podružnici Deutsche Telekoma kot direktor marketinga in prodaje.

Poklicno pot je nato nadaljeval kot član uprave, odgovoren za marketing in prodajo v romunski izpostavi te družbe. Od leta 2011 je zasedal različne položaje v svetovalnih podjetjih. V Slovenijo se bo preselil iz Združenih arabskih emiratov, kjer je bil zadnje leto in pol direktor pri podjetju Arthur D. Little, pristojen za svetovanje operaterjem izzivalcem na trgih Bližnjega vzhoda in Severne Afrike pri uvajanju konvergenčnih storitev, integriranih ponudb za gostovanje WiFi in storitev e-poslovanja.

Poleg Zeddiesa bosta upravo Simobila sestavljala še Boštjan Škufca Zaveršek, ki je odgovoren za finance, in Ulrich Rokita, ki je odgovoren za tehnično področje, so sporočili iz podjetja.