Cimosu se napovedujejo težki časi. Foto: MMC RTV SLO
Cimosu se napovedujejo težki časi. Foto: MMC RTV SLO


Nadzorni svet, kjer so razpravljali o njegovem odpoklicu, se je začel ob 11. uri, poročajo spletne Finance. Po pisanju Dnevnika pa se je ukvarjal predvsem s poslovnimi rezultati v letu 2012. Medtem ko so nerevidirani rezultati kazali na tri milijone evrov dobička, pa se konsolidirana izguba lahko dvigne nad 20 milijonov evrov.
Prav zaradi tolikšne izgube je bilo slušati, da bi lahko nadzorniki Krašovca na tokratni seji razrešili. Ta jih je prehitel in je odstopil sam.
Dnevnik je tudi pisal, da naj bi predsednica vlade Alenka Bratušek sklicala sestanek s finančnim ministrom Urošem Čuferjem, z gospodarskim ministrom Stankom Stepišnikom in s Krašovcem. Govorili naj bi o finančni sanaciji enega največjih slovenskih izvoznikov in enega ključnih podjetij slovenskega avtomobilskega grozda.
Številni so v zadnjem času zatrjevali, da je sanacija tudi z vložkom države - nujna, poroča STA.
Že prejšnja vlada Janeza Janše je decembra lani sklenila, da bo pod določenimi pogoji (sodelovanje Modre zavarovalnice, DSU-ja in Zavarovalnice Triglav) sodelovala v morebitni dokapitalizaciji družbe s 13,5 milijona evrov. Skupna dokapitalizacija naj bi znašala 20 milijonov evrov.