Paloma namerava širiti proizvodnjo na obstoječi lokaciji. Foto: MMC RTV SLO
Paloma namerava širiti proizvodnjo na obstoječi lokaciji. Foto: MMC RTV SLO

Dober poslovni rezultat so dosegli z intenzivnim prestrukturiranjem, je dejal predsednik uprave Tadej Gosak. V Palomi obenem ocenjujejo, da je na trgu še veliko neizkoriščenega potenciala, zato nameravajo proizvodne zmogljivosti razširiti.

Nimajo pa še dovolj kapitala zanje, zato so že začeli postopek dokapitalizacije. Z načrti uprave se je na tokratni seji seznanil nadzorni svet.

Uprava je najela finančne in pravne svetovalce, ki pripravljajo "vse potrebno" za iskanje in povabilo potencialnih vlagateljev ter dokumentacijo, potrebno za predstavitev podjetja na trgu kapitala. Tako pridobljeni denar namerava porabiti za širitev na obstoječi lokaciji.

"S tem bomo povečali zmogljivost proizvodnje, izboljšali energetsko učinkovitost, delovno okolje in pogoje dela. Verjamemo, da je dokapitalizacija najboljša možnost, da na obstoječi lokaciji zagotovimo razvoj Palome v sodobno in mednarodno konkurenčno podjetje. S tem sledimo viziji, da Paloma postane vodilni proizvajalec visokokakovostnih higienskih papirjev," je dejal Gosak.

Odstop člana nadzornega sveta
Nadzorniki pod vodstvom Boštjana Gorjupa so se tokrat seznanili tudi z odstopom člana nadzornega sveta Aleša Zupančiča in sprožili postopke za imenovanje nadomestnega člana. O novem nadzorniku bo odločala skupščina podjetja 9. decembra, kot je razvidno iz sklica, pa je za podelitev štiriletnega mandata predlagana Andreja Cencelj.