Gospodarstvo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 25 glasov Ocenite to novico!
KLS
Družinsko podjetje KLS Ljubno je vodilno na področju izdelave zobatih obročev za avtomobilsko industrijo. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Družinsko podjetje KLS pr...

Dodaj v

Podjetje KLS Ljubno nagrajeno za eno izmed najboljših družinskih podjetij

V podjetju stavijo na samospoštovanje
14. junij 2017 ob 20:19
Ljubno - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Družinsko podjetje KLS Ljubno je pred dnevi na svetovnem srečanju družinskega podjetništva v Monacu prejelo nagrado odličnosti Ernst and Young za družinsko podjetje.

To vodilno podjetje na področju izdelave zobatih obročev za avtomobilsko industrijo z več kot 40-letno tradicijo se je v dveh generacijah povzpelo na sam vrh avtomobilske industrije, saj obvladujejo več kot 60 odstotkov evropskega trga in 15 odstotkov svetovnega trga v svoji tržni niši.

Gospodarsko poslopje podjetja se razteza na 30 tisoč kvadratnih metrih, v podjetju pa je 240 zaposlenih lani ustvarilo 42 milijonov evrov prihodkov. In v čem so tako drugačni od drugih? Po besedah lastnika in direktorja podjetja Bogomirja Straška njihova poslovna kultura temelji na samospoštovanju in "sloni na tem, da je treba najprej spoštovati samega sebe, kajti kdor spoštuje samega sebe, spoštuje tudi druge ljudi".

Rast občutijo tudi zaposleni
Strašek vodi podjetje skupaj s hčerama in njunima možema. Na vprašanje, kako se v le dveh generacijah povzpeti v vrh avtomobilske industrije, pa odgovarja, da so ključna vlaganja v razvoj, inovativnost ter smeli, a realni cilji.

To rast in uspešnost pa občutijo tudi zaposleni ob vsakoletnem dvigu plač, ki so trenutno 22 odstotkov nad slovenskim povprečjem, poudarja predsednik sveta delavcev Sebastijan Levar. Izvršna direktorica Barbara Strašek Mirnik pa ob tem dodaja, da so v podjetju zadovoljni, da "imamo sodelavce, ki vsako leto napredujejo, ker s tem povečujemo svojo konkurenčnost in ohranjamo dolgoročno stabilnost podjetja na globalnem trgu".

Načrtujejo širitve
Njihovi izdelki so vgrajeni v motorjih več kot 30 največjih avtomobilskih znamk na svetu. Lani je podjetje na zaposlenega ustvarilo kar 120 tisoč evrov dodane vrednosti. "Trenutno imamo 150 robotov, ki že delujejo pri nas," pove izvršni direktor za proizvodnjo in informatiko Samo Mirnik in doda, da načrtujejo povečanje te številke.

Rasti in širjenju KLS Ljubno se v resnici še najbolj na pot postavlja birokracija pri snovanju in gradnji novih gospodarskih objektov.

Vesna Deržek Sovinek, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
Black Eagle
# 14.06.2017 ob 21:16
Lepo je prebrat take novice, BRAVO!
KLIPAN
# 14.06.2017 ob 21:15
Iskrene čestitke, bravo Slovenija!!
nuLanuLa
# 14.06.2017 ob 21:49
Lepo, da se pojavi pod rubriko Gospodarstvo tudi kakšno slovensko podjetje, ne sam milijarde vredni gugli, twiterji, epli, fejsbuki ...
My_mind
# 14.06.2017 ob 21:20
Res lepo prebrati take pozitivne novice! Vse se da, če se hoče.
semaino
# 15.06.2017 ob 03:20
Vsi, ki govorijo, da podjetniki samo tezijo za dobickom naj bo za vedno jasno, da so taksni v manjsini.

Vecina obrtnikov in podjetnikov bi najprej rada prezivela, razvijala storitve ali produkte in imela zadovoljne sodelavce. Potem pa, ce pridejo do te stopnje lahko sanjajo naprej.

Ne poslusajte ZL, Desusa in SDja in podobne stranke, ki taksnim zaradi katerih je SLovenija lepsa in bogatejsa samo nadevajo uzde.
Insider No. 1
# 14.06.2017 ob 21:33
Lepo finančno poročilo za leto 2015.
BaSiLiuS
# 15.06.2017 ob 09:34
Bravo in samo tako naprej. Tole si moramo/jo prebrati. Tudi večkrat na dan, nekateri so malo trdi v glavo.

Po besedah lastnika in direktorja podjetja Bogomirja Straška njihova poslovna kultura temelji na samospoštovanju in "sloni na tem, da je treba najprej spoštovati samega sebe, kajti kdor spoštuje samega sebe, spoštuje tudi druge ljudi".

Samo in edino tako je prava pot ali pa pravi način, da so vsi vpleteni v zgodbo zadovoljni. Samo zadovoljen človek razmišlja o tem kako naprej, kako iz dobrega narediti boljše. Seveda za boljši jutri vseh nas.
samuelcek
# 15.06.2017 ob 08:16
@bilzerian

Ali si se sprehodil ob zemljišču, rezerviranem za Magno? Tvoj zapis je zelo zavajujoč. Sicer drži, da je manjši del zemljišča podoben tvojemu opisu, na večjem delu pa se kmetuje.

Nimam nič proti, da podjetja z veliko dodano vrednostjo pridejo v našo deželo. Mi pa ni všeč razvijanje rdeče preproge v znak dobrodošlice, medtem ko morajo domača nova ali obstoječa podjetja s svojo iznajdljivostjo in inovativnostjo dosegati tisto, kar je izbranim podarjeno.
barezi
# 15.06.2017 ob 05:28
Temu podjetju naj vlada pomaga ne pa umazani lakirnici Magna.
samuelcek
# 15.06.2017 ob 00:13
Magni najboljša kmetijska zemljišča, poseben zakon za razlastitev Lex Magna, KLS-ju pa birokratske ovire za širitev :) Ampak slednji so teka na dolge proge z ovirami vajeni.

Veliko uspeha še naprej!
bilzerian
# 15.06.2017 ob 08:26
samuelček, je razlika, če boš zaposlil 35 ljudi ali 400.
in maribor z okolico rabi ta delovna mesta.
očitno ne veš, kakšne so razmere v nekaterih podjetjih, kjer so ljudje na minimalcu, delodajalec ravna z njimi kot z zadnjimi smetmi, oni pa morajo biti tiho, ker se zavedajo, da je to edina možnost, da imajo zaposlitev. ali pa socialka. v avstrijo pa ne more, ker ne zna niti besede nemško.
in če pride magna, se bodo morali delodajalci malo bolj potruditi, če bodo želeli svoje zaposlene obdržati ali jih sploh dobiti.
bilzerian
# 15.06.2017 ob 07:52
@ samuelcek

tudi magna trenutno čaka na naše birokrate, pa če pogledamo okolico tej proizvodnih hal, vidimo, da je naokrog obdelovalna zemlja.

o tem, če je najboljša obdelovalna zemlja, pa ne bi, ker so tudi meni rekli, da je parcela, na kateri bi rad gradil, najboljša obdelovalna zemlja, čeprav je bil na polovici njive samo gramoz, na drugi polovici pa gramoz pomešan z zemljo....
Oglasno sporočilo
link
Gospodarska rast predstavlja pravi trenutek za nakup industrijskih in skladiščnih prostorov
11. junij 2018 ob 08:15 Tudi po končanem mesecu maju 2018 ostaja gospodarska rast visoka in široko osnovana tudi po maju 2018, nadaljujejo se tudi ugodna gibanja na trgu dela.
Več novic ...
Kazalo