Minister za izobraževanje Jernej Pikalo se zavzema, da bi bila infrastruktura Telekoma Slovenije izvzeta iz prodaje. Foto: BoBo
Minister za izobraževanje Jernej Pikalo se zavzema, da bi bila infrastruktura Telekoma Slovenije izvzeta iz prodaje. Foto: BoBo

Država, Sod, Kad, Pozavarovalnica Sava in Zavarovalnica Triglav imajo skupno 72,75 odstotka osnovnega kapitala največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja, so sporočili iz Soda. Morebitni vlagatelji bodo predvidoma lahko pridobili tudi preostale delnice, ki predstavljajo več kot 75-odstotni delež osnovnega kapitala Telekoma Slovenije.

Skupna prodaja bo stekla ob sodelovanju finančnega svetovalca, ki ga bo izbral Sod. Ta je povabilo za izbor finančnega svetovalca že poslal 15 pomembnejšim mednarodnim finančnim institucijam. Rok za oddajo ponudb je druga polovica septembra letos, postopek izbora pa bo predvidoma končan na začetku oktobra.

"Sod si bo prizadeval, da bodo privatizacijski postopki potekali odgovorno in transparentno, saj je to pomembno za zaupanje državljanov in vseh deležnikov družbe v tem procesu. Prav tako bo izpeljal postopek čim bolj strokovno in z maksimizacijo kupnine ter ostalih pomembnih elementov, ki bodo omogočili ohranitev in dolgoročni razvoj družbe Telekom Slovenije," so še zapisali v Sodu.