Gašpar Gašpar Mišič je povedal, da se bo potrudil, da bodo prebivalci razumeli razvoj Luke Koper kot svoj lastni razvoj. Foto: BoBo
Gašpar Gašpar Mišič je povedal, da se bo potrudil, da bodo prebivalci razumeli razvoj Luke Koper kot svoj lastni razvoj. Foto: BoBo
Luka Koper je na stežaj odprla vrata za zunanje obiskovalce

Koprski župan je zbranim tudi pojasnil, da je trditev, da ljudje živijo s pristaniščem, v Ljubljani floskula, medtem ko v Kopru vsak dan živijo z Luko Koper, ob tem pa občutijo tudi vse negativne posledice zanjo.

Popovič je tudi razložil, da je bil novi direktor Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič izbran "legitimno in zakonito", nadzorniki Luke pa so pri izbiranju predsednika uprave glasovali po svoji vesti.

Obregnil se je tudi v besede premierke Alenke Bratušek, da Slovenija ne potrebuje pomoči, ampak čas. "Našemu predsedniku uprave pa ne dovoli časa. Takšnega sprenevedanja preprosto ne bomo več tolerirali," je opozoril Popovič in izpostavil, da ne bodo dovolili, da jih nekdo tepta.

Domačini bodo po njegovih besedah množično prišli na izredno skupščino Luke Koper 7. oktobra, na kateri naj bi delničarji glasovali o odpoklicu nadzornikov, predstavnikov kapitala.

Sožitje Kopra s pristaniščem
Medtem ko imajo velike države na voljo veliko več obale in si lahko privoščijo preseliti pristanišče daleč od naseljenih območij, pa v Sloveniji te možnosti ni, je ugotavljal novi predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič.

"Zato se moramo naučiti živeti drug z drugim, mesto s pristaniščem in pristanišče z mestom," je dodal in napovedal, da si bo prizadeval ustvariti partnerski odnos do vseh deležnikov, med katerimi pa ima lokalna skupnost posebno mesto.

"Potrudili se bomo, da bodo prebivalci razumeli razvoj Luke Koper kot svoj lastni razvoj," je povedal in dodal, da bodo v sinergiji s prebivalstvom dosegli, da bodo "kilometre in kilometre pred konkurenco".

Luka Koper je na stežaj odprla vrata za zunanje obiskovalce