Stečajnemu upravitelju kljub več poskusom še ni uspelo prodati Preventovega premoženja. Foto: BoBo
Stečajnemu upravitelju kljub več poskusom še ni uspelo prodati Preventovega premoženja. Foto: BoBo

Tako bodo 21. marca na že četrti dražbi vnovič na prodaj zemljišča na območju mariborskih Koroških vrat po izklicni ceni, vredni dober milijon evrov, in trije ločeni sklopi zemljišč v Spodnjih Hočah, katerih skupna izklicna cena znaša 1,4 milijona evrov.

Istega dne bo Kastivnik, prav tako v četrtem poskusu, na dražbi prodajal tudi zemljišča v Mislinji, in sicer v dveh ločenih sklopih po izklicnih cenah 380.000 in 42.000 evrov. Nekaj dni pozneje, 25. marca, je napovedana dražba zemljišč v Slovenj Gradcu po izklicni ceni 340.000 evrov, hkrati pa bo Kastivnik v tretjem poskusu skušal prodati tudi petinski lastniški delež družbe DUF Blago iz Sarajeva po izklicni ceni 124.000 evrov.

Dan pozneje, 26. marca, pa bo na sedežu Preventa Globala potekala dražba zemljišč na območju Gradišča, ki jih Kastivnik tokrat ponuja že petič, prodaja pa jih v dveh ločenih sklopih. Za prvi sklop je izklicna cena 300.000 evrov, za drugega pa 1,7 milijona evrov. Istega dne, a ločeno, bo potekala tudi dražba premoženja na območju Farne vasi, za katerega pa je izklicna cena določena pri 2,7 milijona evrov. To bo tretji poskus prodaje tega premoženja.
Že tretjič bo stečajni upravitelj Preventa Globala 1. aprila poskušal na javni dražbi prodati tudi nekaj zemljišč v Otiškem Vrhu po izklicni ceni 800.000 evrov.