Razvoj letalskega sektorja je nujen za pridobivanje novih gostov. Foto: RTV SLO
Razvoj letalskega sektorja je nujen za pridobivanje novih gostov. Foto: RTV SLO
Ryanair povezal Maribor in London

S tem je vzpostavljena redna letalska linija med Mariborom in londonskim letališčem Stansted. Leteti bo mogoče trikrat na teden, ob torkih, četrtkih in sobotah. Kot trdi letalski prevoznik, bo karta s pristojbinami stala okoli 21 evrov.

Navedeno drži, saj karte prek rezervacijskega okenca na spletni strani prevoznika stanejo slabih 20 evrov, vendar cene eksponentno narastejo, kolikor bližji je datum prevoza.

Za linijo se ni bati
Od sredine aprila je bilo prodanih že 3.000 vozovnic, junijski leti pa so 70-odstotno zasedeni, zato v irski družbi prvo leto pričakujejo okoli 40.000 potnikov. Povezava je pomembna za razvoj mariborskega letališča, kjer se za morebitne nove linije pogovarjajo z madžarskim Wizz Airom in Adrio Airways. Razmišljajo tudi o uvedbi še ene linije z irskim letalskim ponudnikom.

Od nove povezave veliko pričakujejo predvsem v turističnem gospodarstvu. V Mariboru, toplicah, golfigriščih in drugod računajo na povečan obisk gostov iz Velike Britanije.

Na pomen nove pridobitve pa kaže tudi zasedba prvega leta, s katerega so na letališče Maribor iz Londona med drugimi prileteli tudi župan Mestne občine Maribor Franc Kangler, generalni direktor Direktorata za turizem pri gospdoarskem ministrstvu Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za civilno letalstvo Franc Željko Županič ter župan občine Hoče - Slivnica Jožef Merkuš. Hkrati pa sta v London odletela minister za gospodarstvo Andrej Vizjak ter Dimitrij Piciga, direktor Slovenske turistične organizacije.

In še ena dobra novica: mariborsko letališče v jeseni, če bo šlo vse po načrtih, napoveduje novo letalsko linijo, a njen cilj zaenkrat ostaja skrivnost.

Ryanair povezal Maribor in London