Gradbeni velikan SCT je v stečaju
Gradbeni velikan SCT je v stečaju "pristal" po neuspelem poskusu prisilne poravnave, junija letos. Foto: BoBo

Kot je razvidno iz poziva, objavljenega na spletni strani Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je na prodaj 27,39 odstotka Begrada, 0,1 odstotka (24.156 delnic) Elektra Celje, 36.984 delnic (2,14 odstotka) Elektra Gorenjska, 40.597 delnic (0,1 odstotka) Elektra Ljubljana, 31.417 delnic (0,09 odstotka) Elektra Maribor, 8960 delnic (0,05 odstotka) Elektra Primorska, 62.576 delnic (31,29 odstotka) družbe SCT v stečaju, 100 delnic (0,31 odstotka) pokojninske družbe Skupna in 935 delnic (0,15 odstotka) Triglav Zdravstvene zavarovalnice.

Delnic ni na borzi, zato tržna vrednost ni znana
Benigar Tošič pojasnjuje, da se je za tovrstno prodajo odločil, da bi ugotovil tržno vrednost delnic, saj te ne kotirajo na borzi in na noben drug način ni mogoče ugotoviti njihove vrednosti.

Potencialne kupce poziva, naj v nezavezujoči ponudbi za odkup delnic navedejo ceno za celotno količino delnic posameznega izdajatelja in ne cene za eno delnico, ponudba pa mora vsebovati določno postavljeno ceno, ki so jo potencialni kupci pripravljeni plačati za posamezne delnice.

Na podlagi ponudb dražba ali zavezujoče ponudbe
Na podlagi prejetih ponudb bo pozneje predlagana prodaja posameznih delnic ali na dražbi ali pa z zbiranjem zavezujočih ponudb, če pa prodaja ta način ne bo uspešna, bo mogoče skleniti pogodbo tudi z neposredno zainteresiranim kupcem, vendar le pod pogojem, da je oddal nezavezujočo ponudbo.

V tej fazi stečajni dolžnik ne bo sklenil pogodbe o prodaji delnic z nobenim od ponudnikov, ker gre samo za informativno zbiranje ponudb z namenom pridobitve podatkov o tržni vrednosti posameznih delnic, še piše v pozivu.