SDH si pridržuje pravico izdati manj ali več obveznic, a največ v višini 150 milijonov evrov. Foto: BoBo
SDH si pridržuje pravico izdati manj ali več obveznic, a največ v višini 150 milijonov evrov. Foto: BoBo

SDH si pridržuje pravico izdati manj ali več obveznic, a največ za 150 milijonov evrov. Predvidena skupna nominalna vrednost izdaje je sicer 100 milijonov evrov. SDH ponudbe zbira do 19. junija.

Obveznice izdajajo v nominalni vrednosti 1.000 evrov, pri čemer je najmanjša nakupna količina 10.000 evrov oziroma 10 obveznic.

Vračilo 24. junija 2020
Nespremenljiva obrestne mera znaša 2,50 odstotka letno. Nominalna vrednost glavnice obveznic dospe v izplačilo v celoti v enkratnem znesku na 24. junij 2020.

Za obveznosti, ki izhajajo iz obveznic, bo SDH jamčil z vsem svojim premoženjem. Obveznice ne bodo posebej zavarovane s premoženjem izdajatelja, imetniki pa pri izplačilu ne bodo v prednostnem položaju glede na druge upnike oziroma terjatve.

Obveznosti iz obveznic bodo neposredne, nepogojne, nezavarovane in nepodrejene in bodo glede vrstnega reda poplačila vselej enakovredne med seboj in vsaj enakovredne vsem drugim obstoječim in prihodnjim nezavarovanim in nepodrejenim obveznostim Izdajatelja.

Poleg tega bo izdajatelj v zvezi z obveznicami imel določene zaveze - prepoved dajanja zavarovanj, prepoved poroštev in prepoved glede izplačila dividende in vložkov.

Za izdajo obveznic je SDH pooblastil družbe Alta Invest, Alta Skupina in NLB. Z izdajo obveznic želi SDH refinancirati finančne obveznosti, razpršiti vire financiranja in podaljšati ročnost finančnih obveznosti.