Skubin je na čelo HSE-ja prišel junija lani. Foto: BoBo
Skubin je na čelo HSE-ja prišel junija lani. Foto: BoBo



Nadzorniki bodo sejo nadaljevali 4. aprila, do takrat pa bo družbo vodil finančni direktor Holdinga slovenske elektrarne (HSE) Stojan Nikolić, so sporočili iz HSE-ja.

Skubina je nadzorni svet na mesto generalnega direktorja Holdinga slovenskih elektrarn (HSE) imenoval junija lani, ko je v boju za položaj premagal dolgoletnega prvega moža HSE-ja Blaža Košoroka, ki je tudi kandidiral za nov mandat. Po poročanju portala Siol je Skubin veljal za kader SMC-ja, njegov mandat so zaznamovali zlasti neuradni spori z Nikolićem, kadrovske čistke v HSE-ju, neuspeli davek za Teš, prepočasna sanacija skupine in spori z direktorji hčerinskih družb.

Razlogov za odstop Skubina nadzorniki po seji niso navedli. V javnosti so se v zadnjih tednih pojavljale informacije, da niso zadovoljni z njegovim delom, predvsem s hitrostjo sanacije skupine.

Med Skubinovimi glavnimi podporniki naj bi bil tudi Anton Rop, zato bo ključen tudi odgovor na vprašanje, kdo je bil odgovoren za njegov posel v Premogovniku Velenje, o katerem pišemo tukaj.

Gorazd Skubin ni več direktor HSE-ja
Gorazd Skubin ni več direktor HSE-ja