Pri gradnji očitno marsikaj škripa. Foto: MMC RTV SLO
Pri gradnji očitno marsikaj škripa. Foto: MMC RTV SLO

Nad največji gradbeni projekt pri nas, plod javno-zasebnega partnerstva med Mestno občino Ljubljana in družbo Grep, se, kot kaže, zgrinjajo temni oblaki. Po neuradnih podatkih naj bi Stožice danes znova obiskal inšpektor za delo, je poročal Radio Slovenija. Delavci naj bi namreč za minimalno plačo na gradbišču delali po 270 ur mesečno, pri čemer ne dobijo plačanih niti nadur niti regresa.

Vodstvo družbe Grep, ki vključuje družbe Gradis G, Energoplan in Supernova, izjav sicer ne daje. Direktor Energoplana Simon Jan je povedal le, da o neplačilih podizvajalcem ne ve ničesar.

Vseh podizvajalcev je pri projektu več kot sedemdeset, znana pa je zgodba podjetja Leka, ki naj bi mu investitor dolgoval več kot tri milijone evrov.

Za zdaj še brez pogodb s trgovci
Kot kaže, projekta gradnje trgovsko-športnega centra ne bo mogoče končati brez dodatnih posojil v višini okoli 150 milijonov evrov, kar pa banke očitno pogojujejo s podpisom pogodb z glavnimi najemniki v trgovskem delu objekta. Župan Zoran Janković je še pred kratkim obljubljal podpis pogodbe z glavnim živilskim trgovcem, a za zdaj se s tem še ne more pohvaliti.