Delavci MTT-ja bodo stavkali, dokler ne bodo izpolnjene njihove zahteve. Foto: BoBo
Delavci MTT-ja bodo stavkali, dokler ne bodo izpolnjene njihove zahteve. Foto: BoBo

Vodja njihovega sindikata Janez Dreisiebner je povedal, da so dopoldne vendarle prejeli avgustovske plače, o tem, kaj bo s preostalimi obveznostmi, pa za zdaj ne vedo še nič, saj jih direktor Rajko Šrimpf ni sprejel na pogovor.

Zaposleni so sicer na plačilo regresa pripravljeni počakati do 1. novembra, vendar zahtevajo, da se plače v prihodnje izplačujejo najpozneje do 25. dne v mesecu, saj že leto in pol vsak mesec delajo v negotovosti.

Dreisiebner je poudaril, da imajo v podjetju dela dovolj, včasih celo preveč. Prav tako imajo po njegovih podatkih za letos dovolj naročil in tudi za januar so že polno zasedeni. Direktor naj bi jim zagotovil, da bodo nakazila izvedli takoj, ko se odprejo banke. Če se bo to zgodilo, bodo delavci prekinili stavko, je še dodal vodja sindikata.

Podjetje MTT Tekstil je bilo v preteklosti že dvakrat deležno državne pomoči. Vlada je mariborskemu podjetju leta 2009 dodelila 800.000 evrov za reševanje v obliki kratkoročnega posojila za čas priprave programa prestrukturiranja, dve leti pozneje pa še državno pomoč za prestrukturiranje v obliki posojila in subvencije v skupni višini 3,1 milijona evrov.