Štorman je tožil vse, ki so bili povezani z odvzemom hotela. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Štorman je tožil vse, ki so bili povezani z odvzemom hotela. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija

Po besedah Potrpina je odškodninske tožbe vložil zoper KBM Leasing v likvidaciji, odvetnika Francija Matoza, Aleksandra Jančarja, Eurotas, Tomaža Krajnca in podjetje Administrator, ki so januarja lani sodelovali pri zasedbi hotela, ki so ga iz hotela Štorman preimenovali v hotel Celeia.
Pojasnil, da mora celjska družba Eurotas hotel vrniti v osmih dneh Štormanovi stečajni upraviteljici Alji Markovič Čas. Prav tako je sodišče vsem omenjenim toženim strankam v prihodnje prepovedalo posegati v Štormanovo posest.

Zoper sklep sodišča je mogoča pritožba na višje sodišče, ker pa so se začele sodne počitnice, informacije o morebitni pritožbi Eurotasa, ki je v lasti Aleksandra Jančarja, ne bo mogoče dobiti pred koncem avgusta ali začetkom septembra.

Dobro za poplačilo upnikov
Markovič Časova ob tem meni, da bo vse, kar se bo zgodilo s hotelom in zaposlenimi, dobro za stečajno maso in upnike ter tudi za nekdanje Štormanove delavce, ki bi bili tako končno poplačani.

KBM Leasing je hotel Štorman v Celju decembra 2013 zaradi neporavnanih dolgov okoli dva milijona evrov za vsega 1,35 milijona evrov prodal družbi Administrator. Štorman je januarja lani vložil tožbo zaradi odvzema posesti z zahtevkom za vzpostavitev prejšnjega stanja in prepoved posega v njegovo lastnino, vendar je sodišče zahtevo za vračilo hotela, ki je ocenjen na 4,3 milijona evrov, zavrnilo.

Štorman že toži
Štorman že toži