Večina sodelavcev RTS-a je družbo že zapustila. Foto: BoBo
Večina sodelavcev RTS-a je družbo že zapustila. Foto: BoBo

Tele 59 je od konca leta 2013 v prisilni poravnavi, vodstvo je ugovarjalo tudi predlogu stečaja, a na sodišče niso predložili potrebnih dokumentov. Direktor družbe Stipe Jerič sicer pravi, da so se nekateri zainteresirani strateški partnerji že oglasili pri njih, drugi pa so se pogovarjali z Družbo za upravljanje terjatev bank.

"Poplačilo vseh preostalih upnikov bi bilo v primeru vstopa strateškega partnerja zagotovo bistveno višje, kot bo poplačilo v stečaju," meni. V preteklosti so po njegovih besedah imeli nekaj resnih kupcev, a jim okoliščine v nekaj primerih niso bile naklonjene. Še letos so se pojavljali trije ali štirje resni ponudniki, nazadnje so se pogovarjali z enim izmed finančnih skladov, a je zahteva DUTB-ja po uvedbi stečaja zdaj vse prekinila.

Ali bo program RTS, ki je bil v zadnjih dveh letih zelo okrnjen, po stečaju še obstal in ali stečaj pomeni morebitno vračilo frekvence, bo moral odločiti in ugotavljati stečajni upravitelj. Jerič, ki s stečajem formalno ni več direktor družbe, bo skušal z njim povezati potencialne investitorje, saj meni, da bi bilo treba dejavnost ohraniti.

V družbi Tele 59 je bilo nazadnje zaposlenih še šest ljudi, večina ustvarjalcev programa je že pred časom zapustila podjetje.