Telekomu Slovenije ne bo treba plačati 130 milijonov evrov odškodnine. Foto: BoBo
Telekomu Slovenije ne bo treba plačati 130 milijonov evrov odškodnine. Foto: BoBo

Odškodninsko tožbo zoper Telekom Slovenije je T-2 vložil že leta 2007 zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja, saj naj bi Telekom Slovenije družbo T-2 tehnično oviral pri ponudbi paketov za dostop do interneta prek tehnologije VDSL. T-2 je od Telekoma zaradi tega zahteval 130 milijonov evrov odškodnine.

Vendar je sodnica Katja Kmetič z okrožnega sodišča v Ljubljani na današnjem prvem naroku ugotovila, da družba T-2 ni predložila dovolj dokazov, s katerimi bi utemeljila višino zahtevane odškodnine. Ob tem je ugotovila tudi, da je zadeva zrela za razsojo in zato zaključila glavno obravnavo, s tem pa je sodišče nakazalo, po mnenju družbe T-2, da namerava tožbeni zahtevek v celoti zavrniti.

Ob odločitvi sodišča so v družbi T-2 izrazili ogorčenje, nad "nepričakovano in nesmiselno odločitvijo sodišča, ki je že na prvem naroku zavzelo stališče, da tožeča stranka ni predložila dovolj dokazov za ugotovitev višine škode". S tem je po mnenju družbe T-2 sodišče spor vsebinsko prepustilo višjemu sodišču. "Gre za 130 milijonov evrov vreden spor, ki ga na noben način ni mogoče odvrniti z levo roko in se tako s strankami igračkati že šesto leto."

V Telekomu zadeve ne bodo komentirali, dokler ne prejmejo pisne odločbe sodišča. Pri družbi T-2 pa so že napovedali, da bodo predlagali ponovno odprtje obravnave in zahtevali izločitev sodnice, na morebitno zavrnilno sodbo pa se bodo pritožili.