Trgovski del stoženskega kompleksa še vedno obdajajo zaščitne ograje, delavcev pa ni. Foto: BoBo
Trgovski del stoženskega kompleksa še vedno obdajajo zaščitne ograje, delavcev pa ni. Foto: BoBo
Kdaj bo zaživel trgovski del Stožic

Večji del prihodnjega trgovskega centra obdajajo zaščitne ograje, betonski stebri ostajajo goli, delavcev pa na gradbišču ni, saj se družba Grep še vedno pogaja o izplačilu zadnjega obroka posojila 15 milijonov evrov, ki jih potrebuje za nadaljevanje del, je za TV Slovenija poročal novinar Gregor Drnovšek.

Direktor Grepa Uroš Ogrin je pred tedni kot težavo izpostavil spreminjanje zahtev bank, predvsem glede zagotavljanja zadostnega števila najemnikov lokalov v trgovskem centru.

Pred tremi tedni imel Ogrin še optimističen načrt, saj bi z novim vlagateljem, ki bi Grep dokapitaliziral za 15 milijonov evrov (to vsoto je skušal Grepu v Libiji pred revolucijo zagotoviti takratni premier Borut Pahor, zdaj pa jo išče z avstrijskim partnerjem Supernovo), 15 milijoni zadnjega obroka posojila in šestimi milijoni, ki bi jih morala nakazati Mestna občina Ljubljana, imeli 36 milijonov, s katerimi bi brez težav dokončali trgovski center.

Vendar pa kaže, da se načrt ne bo uresničil, na kar kaže tudi odgovor NLB-ja na vprašanje TV Slovenija o črpanju posojila. Iz NLB-ja so namreč sporočili, da se članice sindikata še vedno usklajujejo glede vzpostavitve pogojev za dokončanje trgovskega centra. "Pred dokončno odločitvijo bo izvedena celovita ekonomska, davčna, pravna, trženjska in gradbena presoja projekta, na podlagi katere se bodo banke odločile za način dokončanja in trženja projekta," je o odgovoru NLB-ja poročal Drnovšek.

Kdaj bo zaživel trgovski del Stožic