Višina dogovorjene kupnine je poslovna skrivnost. Foto: BoBo
Višina dogovorjene kupnine je poslovna skrivnost. Foto: BoBo

Direktorja družbe SLKI Romana Šipca veseli, da so uspešno končali pogajanja z družbo Heta Asset Resolution. "Prizadevali si bomo še izboljšati ponudbo in kakovost storitev, s čimer želimo v Rogaško Slatino pritegniti nove goste. Ena izmed pomembnih nalog pa bo tudi skrb za zaposlene, saj se zavedamo, da kakovostna storitev v turizmu temelji predvsem na ljudeh," je dejal.

Po pojasnilih generalnega direktorja Heta Asset Resolution, ki je del finančne skupine Hypo Alpe Adria, Ivana Dujmovića so slatinski hoteli eno najstarejših in najlepših zdravilišč v Evropi. Imajo več kot 100-letno tradicijo na lokalni, nacionalni ravni in mednarodnem trgu.

"Vstop kupca z razvojno strategijo v lastništvo teh hotelov ne pomeni zgolj ohranitve delovnih mest in nadaljevanja turizma v tem delu Slovenije, temveč zagotavlja ustrezen razvoj in rast te dejavnosti ter nadaljevanje bogate zdraviliške tradicije," je ocenil Dujmović.

Dodal je še, da s sklenjenim poslom njihova družba uresničuje zastavljen načrt izstopa iz lastništva hotelskega kompleksa Terme SPA Rogaška. To upravlja Grand Hotel Rogaška s štirimi zvezdicami in 194 sobami, bližnji kopališki kompleks Rogaška Riviera in center za dobro počutje Vis Vita.

Nekdanjega lastnika hotelov v Rogaški Slatini, štajerskega podjetnika Jožefa Pipenbaherja, je Hypo Leasing leta 2013 razlastninil hotelov, saj ni bil zmožen odplačevati milijonskih posojil.

Nov lastnik hotelov - družba SLKI se ukvarja z nepremičninskim upravljanjem. Lastnika sta po podatkih Ajpesa Rusa Sergej Kacijev in Ljudmila Kacijeva.