Merkur je leto sklenil veliko bolje kot lani. Foto: BoBo
Merkur je leto sklenil veliko bolje kot lani. Foto: BoBo


Z dokapitalizacijo se je tudi osnovni kapital Merkurja povečal z dobrih treh milijonov evrov na 3,8 milijona evrov, so sporočili iz družbe. V Merkurju so danes začeli tudi poplačilo drugega, skoraj 18 milijonov evrov težkega obroka obveznosti iz prisilne poravnave.
Dokapitalizacija bo, kot je vodstvo družbe ocenilo že po skupščini delničarjev 10. decembra, Merkurju omogočila nadaljevanje sanacije tudi v letu 2013. Drugi pogoj za to pa je odpis 25 milijonov evrov terjatev NLB-ja.
Merkur bo leto sklenil z deset odstotkov boljšo prodajo kot lani in z 1,5 do dva milijona evrov dobička iz poslovanja, kar pomeni, da bo rezultat od lanskega boljši za deset milijonov evrov.
Posebej dober je tudi začetek decembra, ki je za Merkur prodajno zelo pomemben mesec, saj je v prvem tednu prodal za 15 odstotkov več kot v istem obdobju lani. V okviru sanacije Merkur še išče kupce za hčerinski družbi Mersteel in Big Bang. Napoveduje pa se tudi iskanje novega lastnika za sam Merkur, ki je zdaj v večinski lasti bank.