Sindikatom in vodstvu za zdaj ni uspelo zbližati stališč. Stavka se nadaljuje. Foto: MMC RTV SLO
Sindikatom in vodstvu za zdaj ni uspelo zbližati stališč. Stavka se nadaljuje. Foto: MMC RTV SLO

Zaposleni so prepričani, da jim mora vodstvo izplačati 1.465 evrov bruto denarnih nagrad, ki jim pripadajo v skladu s kolektivno pogodbo, medtem ko je vodstvo predlagalo, da se nagrada zaradi nedoseganja poslovnih načrtov zniža na 354,73 evra bruto na zaposlenega. Znesek bi dobili vsi zaposleni razen direktorjev sektorjev.

Delavci so začeli stavkati v torek, ko so delo prekinili za tri ure, v sredo pa uresničili napoved stopnjevanja in stavkali pet ur, od pol osmih do pol enih. Sindikat se je dopoldne udeležil pogajanj z upravo, a stališč za zdaj niso zbližali, kar pomeni, da bodo delavci stavkali tudi v četrtek. Tokrat naj bi delo prekinili za osem ur.

Odjemalci niso imeli težav
V torek je po oceni sindikata stavkalo skoraj 100 odstotkov delavcev. Kljub stavki so zagotavljali delavce za odpravo manjših okvar, tako da stavka odjemalcev električne energije ni prizadela.

Uprava je prepričana, da je bila odločitev za stavko prenagljena in da se "ne bodo šli medijske vojne s sindikati", so se pa z njimi pripravljeni pogovarjati. Zbližanja stališč za zdaj še ni bilo.