Usoda naj bi bila znana do konca meseca, pravi Vtič Vraničarjeva. Foto: Ana Svenšek
Usoda naj bi bila znana do konca meseca, pravi Vtič Vraničarjeva. Foto: Ana Svenšek

Da so prejeli plače, je potrdil sindikalni predstavnik v podjetju Marko Kundid, ki je povedal, da se bodo v kolektivu pogovorili z zaposlenimi, ki se bodo morali odločiti, ali bodo vztrajali pri sklicu stavke. To naj bi storili najpozneje do petka, je dodal.

"Vsaka stran ostaja pri svojem, zaposleni in naprave pa čakajo. Vse se vrti le okoli denarja, nihče pa ne razmišlja o tem, da brez dela ne bo ostalo le več kot 100 zaposlenih, temveč bi stečaj imel katastrofalne posledice za celoten turizem v regiji," ob tem opozarjajo v sindikatu.

Okoli 110 zaposlenih v omenjenem podjetju je v ponedeljek zagrozilo, da bodo, če plač do danes ne bo, že v petek sklicali stavko. Usoda podjetja naj bi bila po besedah direktorice podjetja Barbare Vtič Vraničar znana do konca meseca, župan pa jim je prejšnji teden predstavil nekaj mogočih rešitev, a hkrati povedal, da Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) v njihove predloge reševanja Športnega centra Pohorje ne privoli.

Športnemu centru Pohorje grozi stečaj, potem ko so se v DUTB-ju prejšnji teden odločili, da podjetja ne bodo dokapitalizirali s 3,7 milijona evri, saj dokapitalizacija ni ekonomsko upravičena. Nedavno je propadel tudi poskus najema, za katerega je bila prek družbe Nipa zainteresirana mariborska občina, še vedno pa poteka postopek prodaje, v katerega je poleg Nipe vključen še en interesent.