Ali bodo nadzorniki dočakali poročilo, ni jasno. Foto: MMC RTV SLO
Ali bodo nadzorniki dočakali poročilo, ni jasno. Foto: MMC RTV SLO
Usoda Vegrada nejasna

V upravi Vegrada so sicer napovedali, da bodo podatke o poslovanju v prvih šestih mesecih ter o plačilni sposobnosti pripravili najpozneje do srede. Rok se je iztekel v petek. Predsednik nadzornega sveta Klemen Boštjančič je zdaj povedal, da je uprava pod vodstvom Hilde Tovšak sporočila, da bo računovodske izkaze za obdobje do 30. junija pripravila najpozneje do srede. Takrat bo znano tudi stanje glede plačilne sposobnosti.

Boštjančič je naslednjo sejo nadzornega sveta sklical za četrtek, 12. avgust, medtem ko je uprava obravnavo polletnih rezultatov in predlaganih ukrepov predlagala za štiri dni pozneje.

Uprava je nadzorni svet obvestila še, da že v tem času izvaja vse potrebne dejavnosti za finančno sanacijo družbe.

Medtem je v javnost prišla nova zgodba o Vegradu. Delavci v invalidskem podjetju naj bi že nekaj mesecev neredno prejemali plače, vodstvo pa naj bi jim v grozilo z odpovedjo delovnega razmerja, če bodo govorili z novinarji, je za TV Slovenija poročala Duška Lah.

Na centru za socialno delo so potrdili, da se s težavami delavcev pospešeno ukvarjajo že vse leto. Do zdaj so rešili 300 vlog za izredno denarno socialno pomoč. V občinski kuhinji je na seznamu za brezplačen obrok 57 oseb.

V primeru, da uprava poročila ne bo pripravila, bo nadzorni svet na podlagi drugih dejstev, kot so zapore računov, neizplačilo plač in neizpolnitev obveznosti do dobaviteljev, sklepal, da je družba plačilno nesposobna, in od uprave zahteval uvedbo postopkov v skladu s stečajnim zakonom.

Usoda Vegrada nejasna