Matej Pirc je novi predsednik nadzornega sveta 2TDK. Foto: BoBo
Matej Pirc je novi predsednik nadzornega sveta 2TDK. Foto: BoBo

Logarja in Jakliča je vlada na dopisni seji odpoklicala na njuno željo. Logar je bil v nadzornem svetu predstavnik ministrstva za finance, Jaklič pa ministrstva za infrastrukturo. Za novega predsednika nadzornega sveta projektnega podjetja za gradnjo drugega tira Divača-Koper je tako vlada imenovala Mateja Pirca, ki bo lahko na funkciji ostal nadaljnjih pet let.

Pirc, ki je nekdanji prvi mož Slovenskega državnega holdinga, bo v nadzornem svetu predstavnik ministrstva za infrastrukturo, Damijan Brulc pa predstavnik ministrstva za finance, so sporočili z vlade.

Kadrovske rošade v vrhu družbe 2TDK

Z imenovanjem novih članov bo sestava nadzornega sveta spet popolna. Nadzorniki 2TDK so konec lanskega leta tudi razširili upravo. Za nova člana poslovodstva so soglasno imenovali nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Dušana Zorka in Marka Brezigarja.

Projekt drugi tir medtem čaka na investicijski program, ki naj bi ga vlada po napovedih ministrstva za infrastrukturo potrdila januarja. Ta predstavlja še zadnjo oviro, da lahko Kolektor začne gradnjo cest ob predvideni trasi drugega tira. Z investicijskim programom bo mogoča tudi sprožitev postopkov za izbor izvajalca za glavna gradbena dela pri projektu.