Kržan verjame, da ima Trimo prihodnost. Foto: Goran Rovan
Kržan verjame, da ima Trimo prihodnost. Foto: Goran Rovan


Upravo bo po novem vodil Igor Kržan, nadzornike pa Gregor Krajnc, so sporočili iz družbe. Nadzorniki so kot izjemno pozitivno novico ocenili tudi konverzijo bančnih terjatev v kapital družbe. Kržanu, do zdaj generalnemu direktorju družbe Ursa Slovenija, začne petletni mandat teči 1. julija. Do takrat bo to funkcijo opravljal dozdajšnji predsednik uprave Gregor Jaklič. V upravi Trima je še Bojan Gantar, ki je to funkcijo nastopil 29. maja.

Sedem bank upnic je namreč v ponedeljek Trimo s pretvorbo terjatev v kapital dokapitaliziralo v vrednosti 13,2 milijona evrov, v torek pa je sledil še podpis dodatka h krovni pogodbi o finančnem prestrukturiranju z vsemi 10 bankami upnicami. Z njim so se banke zavezale k odobritvi likvidnostnega posojila, hitrejšemu sproščanju garancij in podaljšanju roka začetka odplačevanja posojil.

"Kot domačin iz Trebnjega trdno verjamem, da ima Trimo s svojimi inovacijskimi potenciali, naprednimi produkti in rešitvami ter uveljavljenim položajem na globalnih trgih vse možnosti za uspešno nadaljevanje svoje zgodbe," je Kržan zapisal v sporočilu za javnost.