Gospodarstvo
(3)
Štore Steel
Štorski jeklarji so v petek izvedli kratko opozorilno stavko, v kateri je sodelovalo od 80 do 90 delavcev od skupno 150 zaposlenih. Foto: BoBo

Dodaj v

Vodstvo je zaradi težkih delovnih razmer jeklarjem pripravljeno zvišati plače

Naslednji krog pogajanj bo čez teden dni
3. julij 2018 ob 15:08
Štore - MMC RTV SLO, STA

Vodstvo Štore Steel je jeklarjem, ki so v petek izvedli kratko opozorilno stavko, pripravljeno zvišati plače, predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS) Gvido Novak pričakuje, da se bodo plače zvišale za 23 odstotkov.

Vodstvo je na pogajanjih s stavkovnim oborom izrazilo pripravljenost, da zaradi težkih delovnih razmer jeklarjem zviša plače. Kakšno bo zvišanje, še ni znano, saj bo stavkovni odbor predlog o zvišanju upravi posredoval do ponedeljka, ko se bo začel nov krog pogajanj.

Novak pričakuje, da bo vodstvo podprlo stavkovno zahtevo o 23-odstotnem dvigu plač. Novak misli, da štorska železarna posluje odlično, ima dovolj naročil, proizvodnja pa je rekordna. Največji problem so po njegovih besedah osnovne plače, ki so zelo nizke.

Bistvena zahteva: dvig dodatka za delovne razmere
Vodstvo družbe je sredi junija končalo pogajanja o dvigu plač s sindikatom SKEI. Osnovna plača vsem zaposlenim se bo po pojasnilih poslovodstva zvišala za sedem odstotkov, delavcem v jeklarni, kjer so delovne razmere najslabše, pa se bo količnik dvignil za eno ali dve točki.

V KSS-ju so medtem dogovor natančneje proučili in pojasnili, da je dvig v resnici minimalen in predstavlja prej le štiri odstotke. Bistvo njihove stavkovne zahteve je medtem predvsem dvig dodatka za delovne razmere, ki se je s spremembami sistemizacij z leti izničil, so še dodali v sindikatu.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
runcajz
# 03.07.2018 ob 16:01
Glej ga zlomka, bi rekel ex poslanec Gorenjak , ob tej novici.
Še pred tedni so grozili delavcem z odpusti , sedaj pa jih je, vodstvo Železarne, obsijala sama božja milost in krščansko usmiljenje in so pripravljeni zvišati plače delavcem ! Še se dogajajo čudeži, če si dovolj vztrajen in pokažeš tem kljukcem, da misliš resno.

Goran Novković, izvršilni direktor Združenja takšnih vodstvenih kljukcev, bi zagotovo znova zapisal, da so nizke plače pri nas upravičene, ker nimamo dovolj dodane vrednosti v proizvodih, kar drugi imajo , na primer Avstrijci. Kaže, da je tudi ni v glavah takšnih razsvetljencev ,ki še niso dojeli, da je za malo denarja malo muzike.
m72
# 03.07.2018 ob 23:57
"Goran Novković, izvršilni direktor Združenja takšnih vodstvenih kljukcev, bi zagotovo znova zapisal, da so nizke plače pri nas upravičene, ker nimamo dovolj dodane vrednosti v proizvodih, kar drugi imajo , na primer Avstrijci. Kaže, da je tudi ni v glavah takšnih razsvetljencev ,ki še niso dojeli, da je za malo denarja malo muzike."

To je menda tisti ultrapametni nekdanji pisun s Financ-flanc. Pravi kompanjon za Milića Hribarja in podobne modrece.
Neznanovič
# 03.07.2018 ob 21:33
Stavkovni odbor ali Kss nevem kdo stavka
Kazalo