Info TV je minulo poslovno leto končal z nekaj manj kot 2,3 milijona evrov, leto poprej pa z 1,3 milijona evrov izgube. Foto: MMC RTV SLO
Info TV je minulo poslovno leto končal z nekaj manj kot 2,3 milijona evrov, leto poprej pa z 1,3 milijona evrov izgube. Foto: MMC RTV SLO

Info TV mora v 15 dneh po vročitvi sklepa o začetku postopka založiti predujem za stroške postopka v višini 30.383,36 evra. Če tega družba ne bo storila, bo sodišče prisilno poravnavo, na čelu katere je Valter Stepan, ustavilo in izdalo sklep o začetku stečajnega postopka.

Čas za prijavo terjatev do 28. maja
Sodišče je zaradi postopka že imenovalo petčlanski upniški odbor, ki ga sestavljajo ljubljanske družbe Informativna TV produkcija, Infont media, Publica in Kabelska produkcija ter tuje podjetje BCI Consulting. Gre za upnike, ki imajo najvišji znesek terjatev do dolžnika.

Upniki lahko terjatve prijavijo do 28. maja, sodišče pa predvideva, da jih bo glede na dokumentacijo, vloženo z namenom vzpostavitve prisilne poravnave, v postopek, ki naj bi trajal osem mesecev, prijavljenih 173.

Vodušek že pripravil načrt finančne reorganizacije
Izvršni direktor Info TV Vladimir Vodušek je, potem ko je upravni odbor družbe 11. marca ugotovil kratkoročno in dolgoročno plačilno nesposobnost in nelikvidnost, že pripravil načrt finančne reorganizacije podjetja. Težave Info TV so sicer predvsem posledica velikega zmanjšanja prihodkov iz naslova oglaševanja, kar se je zgodilo po izbruhu gospodarske krize. Predlog za prisilno poravnavo je pospešila še odločitev delničarjev, da ne dokapitalizirajo družbe.

Vodstvo podjetja je prisilno poravnavo predlagalo zato, da bi družbi omogočilo delno poplačilo terjatev in na ta način zagotovilo nemoteno poslovanje v prihodnosti.