Radeče Papir je 2. aprila letos končal v stečaju. Foto: BoBo
Radeče Papir je 2. aprila letos končal v stečaju. Foto: BoBo

Iz vabila, objavljenega danes na spletni strani agencije za javnopravne evidence in storitve, je razvidno, da so na prodaj vse nepremičnine, vsa osnovna sredstva in drobni inventar ter blagovna znamka Radeče Papir, kupec pa bi prevzel tudi vse pravice in obveznosti družbe.

Sodni cenilec je tržno vrednost nepremičnin ocenil na okoli 14,7 milijona evrov, njihovo likvidacijsko vrednost pa na 8,5 milijona evrov, tržno vrednost premičnin na skoraj 22 milijonov evrov, njihovo likvidacijsko vrednost pa na 6,5 milijona evrov.

Francozi bi tiskali denar
Radeče papir, ki je v stečaju od 2. aprila letos, so v preteklih tednih večkrat obiskali predstavniki francoskega podjetja Oberthur Technologies, ki se zanimajo za nadaljevanje proizvodnje v radeški papirnici.

Radeški občinski svetniki so aprila sicer sprejeli sklep o ustanovitvi podjetja, ki bi nadaljevalo proizvodnjo belih papirjev na stroju štiri, medtem ko francosko družbo zanima stroj pet, na katerem poteka proizvodnja posebnega papirja za tiskanje denarja.
Delavci družbe so v četrtek prejeli tudi sredstva iz jamstvenega in preživninskega sklada, in sicer je 241 delavcev za neizplačane plače, nadomestila za neizrabljen dopust in odpravnine prejelo skupno okoli 708.000 evrov.