Vodja Adrie je bolj naklonjen temu, da bi jih kupil kakšen manjši letalski prevoznik. Foto: BoBo
Vodja Adrie je bolj naklonjen temu, da bi jih kupil kakšen manjši letalski prevoznik. Foto: BoBo

Vsebina ponudb je poslovna skrivnost in je Slovenski državni holding (SDH) in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) ne komentirata, so sporočili iz SDH-ja. Država ima sicer v lasti 69,87-odstotni delež Adrie, ki ga upravlja SDH, DUTB je lastnik še 19,63-odstotnega deleža, SDH pa ima v lasti še 2,08-odstotni delež.

Predsednik uprave letalskega prevoznika Mark Anžur je glede prodaje sicer že januarja poudaril, da bi se bilo bolje osredotočiti na kakšno manjšo letalsko družbo ali finančnega vlagatelja.

Adria Airways je lani prepeljala 1,113 milijona potnikov, čisti dobiček je dosegel 921.000 evrov, dobiček iz poslovanja pa tri milijone evrov. Slovenski letalski prevoznik se je tako lani po več letih rdečih številk končno vrnil na zeleno vejo.

Anžur prejšnji teden na Brniškem forumu tudi ni želel ugibati, kakšen bo letošnji izid poslovanja, saj bo vse odvisno od jeseni. Do septembra so imeli 16 odstotkov več potnikov kot v istem obdobju lani, vendar pa finančni rezultati temu niso sledili, je dejal.