Na zavodu pravijo, da jim že zdaj delodajalci 80 odstotkov prostih delovnih mest sporočijo prek elektronskih storitev. Foto: BoBo
Na zavodu pravijo, da jim že zdaj delodajalci 80 odstotkov prostih delovnih mest sporočijo prek elektronskih storitev. Foto: BoBo

Vsem dosedanjim elektronskim storitvam za delodajalce so dodali tudi povezavo na novo spletno stran, na kateri so informacije, aktualne zgolj za delodajalce. Med novostmi so izpostavili tudi možnost celovitega pregleda nad vsem dosedanjim sodelovanjem z zavodom.

Delodajalci bodo tako lahko denimo preverili, koliko delavcev so iskali, katere ukrepe so uporabili, koliko denarja so pridobili, ali so zaposlovali tujce ipd. Zavod bo portal za delodajalce razvijal še naprej. V prihodnje želi v elektronsko obliko spraviti večino storitev, ki jih potrebujejo: od oddaje vlog in podpisovanja pogodb do oddaje zahtevkov in končnih poročil za vse programe zaposlovanja. To bi pomenilo, da bi bilo sodelovanje večinoma brezpapirno.

Na zavodu so napovedali še, da bodo prenovili tudi aplikaciji iskanje med iskalci zaposlitve in vnos objave potrebe po delavcih. "Načrtujemo, da bo večina novih dejavnosti izpeljana do konca leta 2015," so navedli na zavodu. Konec oktobra je sicer dosedanje storitve zavoda prek spletnih strani uporabljalo 46.738 delodajalcev.