Upniki so z rubeži želeli prehiteti stečajnega upravitelja. Foto: BoBo
Upniki so z rubeži želeli prehiteti stečajnega upravitelja. Foto: BoBo

Odbor je bil tudi razočaran nad propadlimi pogajanji s strateškim partnerjem Icon Capital Group. Upravni odbor je med drugim obravnaval finančno poročilo družbe, iz katerega izhaja, da družba več kot dva meseca zamuja s plačilom dolgov, ki presegajo 20 odstotkov vseh obveznosti družbe v letu 2011. S tem je skladno z zakonodajo izpolnjena tudi plačilna nesposobnost družbe.

Upravni odbor je sicer predlog za stečaj vložil, ker ocenjuje, da bo postopek stekel hitreje, kot bi stekel ob predlogu za stečaj, ki so ga vložili sindikati. Tako se bodo delavci hitreje lahko vpisali na zavod za zaposlovanje in prejeli nadomestila, ki jim pripadajo, so še navedli v družbi in izrazili pričakovanje, da bo sodišče v najkrajšem mogočem času izdalo sklep o začetku stečaja.
V ponedeljek bo, je povedal vodja stavkovnega odbora Damjan Volf, vložen tudi predlog za stečaj hčerinskih podjetij Primorje Avtoservis in Primorje Instalacije. S predlogom se strinjajo tudi sindikati, saj želijo, da se stečajni postopek začne čim prej in se tako prepreči upnikom, da bi še naprej odvažali delovne stroje in drugo opremo iz podjetja.
Delavci Primorja so sicer za dober teden prehiteli upravni odbor in 5. junija kar sami vložili predlog za stečaj družbe, ki je v slovenskem gradbeništvu delovala več kot 60 let in ki so jo leta 2006 prevzeli menedžerji z Dušanom Črnigojem na čelu.