Postopek prodaje naj bi bil zaključen v treh mesecih. Foto: Spletna stran Hotelov Bernardin
Postopek prodaje naj bi bil zaključen v treh mesecih. Foto: Spletna stran Hotelov Bernardin

Za izhodiščno ceno slabih trideset milijonov evrov družba Bernardin prodaja štiri Metropolove hotele. V petek se je iztekel rok za ponudbe. Prišlo jih je 24, poslalo jih je 14 kupcev; nekateri so ponudili manj, drugi več, pravi Jacqueline Stuart, direktorica nepremičninske družbe S-Invest iz Ljubljane. "Ponudniki prihajajo iz Slovenije, Združenih držav, Evropske unije, Rusije in Makedonije. S prodajalecem jih bomo pregledali in se v naslednjih dneh odločili, komu omogočiti skrbni pregled."

Stuartova je prepričana, da je veliko povpraševanje sad dobre marketinške akcije in primerne cene. Pričakuje, da bodo prodali vse hotele, sicer pa naj bi postopki trajali do tri mesece. Hoteli Bernardin so doslej že prodali hotel Piran in so prisiljeni v dezinvestiranje, saj je družba zadolžena za več kot 50 milijonov evrov.

Postopek prodaje naj bi bil zaključen v treh mesecih, pričakujejo v nepremičninski agenciji, ki skrbi za prodajo.

Poslovanje Bernardina je bilo sicer lani boljše. Tudi za letos so optimisti: v juliju napovedujejo 80-odstotno zasedenost. Pričakujejo predvsem goste iz Avstrije, Nemčije in Slovenije, zaradi razmer v državi pa bo letos manj Rusov.

Nataša Ugrin Tomšič, Radio Koper