Komu bo šel v roke Večer? Foto: MMC RTV SLO
Komu bo šel v roke Večer? Foto: MMC RTV SLO

Po opravljenih skrbnih pregledih so zavezujoče ponudbe sprva oddali družba Salomon v imenu skupine Krater, mariborsko podjetje Astraea Investicije Ena, ki je v lasti Jožeta Kojca, in Dober Večer, ki sta ga posebej v ta namen ustanovila nekdanji lobist Uroš Hakl in nekdanji predsednik uprave T-2 Sašo Todorović.

Po poročanju današnjega Večera pa se je v petek pojavila še zavezujoča ponudba podjetja, ki upravlja kitajski kapital v mariborskem Durabusu, podjetja DuraCar. Ta v proizvodnih objektih mariborskega Tama že izdeluje vozila, njihova želja pa je v Mariboru vzpostaviti še tovarno baterij.

Po neuradnih informacijah ponujajo za celoten Večer približno dva milijona evrov, medtem ko so bile preostale tri ponudbe prvotno precej nižje. V preteklih dneh so, kot poroča Večer, zaokrožile informacije, da namerava uprava Dela na ponedeljkovem nadzornem svetu predlagati odprodajo večinskega deleža v Večeru Salomonu in sprejetje sklepa, da se transakcija sklene čim prej.

Predsednica uprave Dela Irma Gubanec teh informacij ni potrdila, povedala je, da pogajanja še potekajo in da odločitve še niso sprejeli. Podjetje iz skupine Krater je po neuradnih podatkih za 80-odstotni delež Večera ponudilo 1,3 milijona evrov.