Za prevzem se je odločila večina zadrug, ki sodelujejo s tem podjetjem. Foto: BoBo
Za prevzem se je odločila večina zadrug, ki sodelujejo s tem podjetjem. Foto: BoBo

Prevzemna ponudba se nanaša na 4.381.933 prosto prenosljivih navadnih imenskih kosovnih delnic istega razreda z glasovalno pravico ciljne družbe, zmanjšano za 1.400.785 delnic (31,97 odstotka vseh izdanih delnic ciljne družbe), ki so že v lasti prevzemnikov. Prevzemna ponudba se tako nanaša na 2.981.148 delnic ciljne družbe.
Prevzemniki za delnice ciljne družbe, ki so predmet prevzemne ponudbe, ponujajo plačilo celotne cene v denarju. Cena, ki jo ponujajo za delnico, znaša 6,50 evra.
Pod družbo Mlekodel so združene številne zadruge. Te so že pred časom sporočile, da želijo s prevzemom mlekarn zagotoviti dolgoročno stabilnost razmerij na trgih pridelave in predelave mleka.

Ni minimalnega praga uspešnosti prevzema
Prevzemna ponudba ne vsebuje praga uspešnosti oziroma ne določa najnižjega odstotka vseh delnic ciljne družbe, ki bi ga moral pridobiti prevzemnik na podlagi prevzemne ponudbe, da bi ga ta zavezovala. To pomeni, da se bo štela za uspešno, ne glede na odstotek vseh delnic ciljne družbe, ki jih bo prevzemnik pridobil v postopku prevzemne ponudbe.

Prevzemna ponudba je veljavna od vključno 20. septembra do vključno 19. oktobra do 12. ure, razen če se bo njena veljavnost podaljšala skladno z zakonom.

Za pravilno oddane in pravočasno posredovane se štejejo popolne, pravilno izpolnjene in podpisane izjave o sprejemu ponudbe, ki bodo prispele na naslov DBS do vključno zadnjega dne prevzemne ponudbe.

V prevzemu Ljubljanskih mlekarn poleg družb Mlekodel in DBS sodelujejo zadruge KGZ Krpan, KZ Trebnje, KZ Brežice, KZ Stična, KGZ Škofja Loka, KGZ Ribnica, KGZ Litija, KZ Izlake, KZ Krško, KZ Bohor, Koprivnica, KZ Medvode, KZ Sevnica, ZKZ Mozirje, KZ Dolomiti-Dobrova, KZ Hoče, KZ Slovenska Bistrica, KZ Selnica ob Dravi, KKGZ, KGZ M Sora, KZ Metlika, KZ Rače, KGZ Sava, Mlekarska zadruga Ptuj, KGZ Sloga Kranj, KZ Krka, KZ Lenart, KGZ Gozd Bled, KZ Naklo, KZ Križe, KZ Agraria Koper, GMZ Kranj, KZ Vransko, KZ Šaleška dolina in Zadružna zveza Slovenije.

.