Gospodarstvo
Denar
Prag za vstop na lestvico se je letos zvišal. Potem ko je lani za uvrstitev med sto najbogatejših zadoščalo 17,6 milijona evrov premoženja, ga je bilo letos prvič potrebnega več kot 20 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO
Samo in Iza Login
Premoženje zakoncev Login so letos pri Managerju ocenili na 689 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO
false
Ustanovitelj Studia Moderna Sandi Češko, ki je bil do leta 2013 trikrat zapored najbogatejši Slovenec, je v zadnjem letu dni povečal svoje premoženje za 63 odstotkov, na 300 milijonov evrov. Foto: BoBo

Dodaj v

Zakonca Login ostajata najbogatejša Slovenca

Lestvica najbogatejših Slovencev revije Manager
9. november 2017 ob 18:35
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Zakonca Iza in Samo Login, ustanovitelja podjetja Outfit7, ki si je izmislilo aplikacijo z govorečim mačkom Talking Tom, ostajata na vrhu lestvice najbogatejših Slovencev.

Lestvico najbogatejših Slovencev vsako leto objavi revija Manager. Sto najbogatejših Slovencev je letos še povečalo svoje premoženje - za 12,5 odstotka, na 5,178 milijarde evrov. Več kot petino tega zneska predstavljajo kupnine za že prodana podjetja.

Premoženje zakoncev Login so letos pri Managerju ocenili na 689 milijonov evrov. To je odstotek manj kot lani, gre pa za seštevek njunega dela kupnine in prejetih dividend od 60-odstotnega deleža podjetja Outfit7, ki ga je januarja kupil kitajski United Luck Group Holdings, so pojasnili v reviji Manager.

Ustanovitelj Studia Moderna Sandi Češko, ki je bil do leta 2013 trikrat zapored najbogatejši Slovenec, je v zadnjem letu dni povečal svoje premoženje za 63 odstotkov, na 300 milijonov evrov. To je zadoščalo, da je z lanskega petega napredoval na drugo mesto.

V prvi deseterici sicer ni večjih sprememb. Za po eno mesto sta napredovala eden izmed nekdanjih solastnikov podjetja Outfit7 Marko Pistotnik (210 milijonov evrov), ki je letos tretji najbogatejši Slovenec, in lastnik proizvajalca izpušnih sistemov Akrapovič Igor Akrapovič (113 milijonov evrov), letos na sedmem mestu.

Največje presenečenje se skriva v bitcoinih
Kot največje presenečenje na letošnji lestvici izpostavljajo Damijana Merlaka in Nejca Kodriča, ustanovitelja in po 32-odstotna lastnika borze kriptovalut Bitstamp. S 122 oziroma 112 milijoni evrov ocenjenega premoženja sta se po dveletnem premoru vrnila na lestvico in zasedla visoki šesto in osmo mesto. Leta 2014 so premoženje vsakega izmed njiju ocenili na 22,9 milijona evrov.

Največji lastnik proizvajalca naprav za igralnice Interblock Joc Pečečnik je s 190 milijoni evrov ocenjenega premoženja zdrsnil z drugega na četrto mesto, ustanovitelja družinskega podjetja Engineering Doberšek Tatjana in Albin Doberšek pa s 181 milijoni evrov ocenjenega premoženja s tretjega na peto.

Prav tako sta za dve mesti poslabšala uvrstitev solastnika proizvajalca industrijskih vrat Efaflex Gabrijel in Petra Rejc, ki si s 112 milijoni evrov ocenjenega premoženja delita osmo mesto s Kodričem. Prvo deseterico s 110 milijoni evrov ocenjenega premoženja zaokrožuje družina Lah na čelu s finančnim vlagateljem Igorjem Lahom. Lani je bila na sedmem mestu.

Novinec na lestvici je veterinar Rok Špruk, lastnik tekstilne tovarne Tekstina iz Ajdovščine, ki je na 45. mestu z ocenjenim premoženjem 31,5 milijona evrov.

Prag za vstop na lestvico se je letos zvišal. Potem ko je lani za uvrstitev med sto najbogatejših zadoščalo 17,6 milijona evrov premoženja, ga je bilo letos prvič potrebnega več kot 20 milijonov evrov.

Lastniki ACH-ja so se vrnili na lestvico
Med 100 najbogatejših se je po šestih letih vrnil Herman Rigelnik (z 21,1 milijona evrov na 96. mestu), nekdanji predsednik uprave in do letos največji med lastniki holdinga ACH, po sedmih letih pa Sonja Gole (s 23 milijoni evrov na 72. mestu), direktorica podjetja Adria Mobil in prav tako do letos solastnica ACH-ja. Menedžerski lastniki ACH-ja so se pred kratkim dogovorili za delitev premoženja družbe Protej, ki je imela v lasti skupino ACH.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
mercury89
# 09.11.2017 ob 18:55
Če so do tega denarja prišli sami in pošteno jim ni česa očitati. Problem so tisti, ki so do denarja prišli na nepošten način.
elGringo
# 09.11.2017 ob 18:48
neverjetna novica, res ;) a je namen le-te da se ostali 99% pocutmo bolje al slabse?
Zenit
# 09.11.2017 ob 18:51
Žalostno, da ljudje, ki prodajajo takšne neumnosti, postanejo milijonarji. To pove precej tudi o ostalih Slovencih, ki so jim to sploh omogočili. Mislim... Talking Tom in Top Shop...
rooster
# 09.11.2017 ob 19:03
Imaš ACH-jevce, ljudje pa se obregnejo ob zakonca Login. Ah.
Tomaz Gorec
# 09.11.2017 ob 19:15
Vsaka jima čast! Sam privoščim uspeh prav vsakumor! Še posebej pa Slovencu.
Geres*
# 09.11.2017 ob 21:16
Zakonca Login ostajata najbogatejša Slovenca

Zadeti Derviš
Slovenski 1%. Narod se pa prebija iz meseca v mesec. Fuj!

In kaj tebe pri tem moti? A sta dobila državne subvencije? A sta komu kaj ukradla? A ne... čakaj, celo ključnim zaposlenim sta dala deleže in jih naredila milijonarje. To, da Slovenija na koncu od prodaje podjetja (verjetno) ni vidla davkov, si je pa sama kriva. Imamo brutalne davke, ker moramo ja bit na koncu dneva vsi enaki. Pamtne države imajo malo nižje davke in zato veliko večji izplen. Tukaj pa vsi premožni ven bežijo. In mirno priznam, jaz bi na njihovem mestu tudi. So že dovolj prispevajo z davki na plače zaposlenih, višjo potrošnjo, investicijami v lokalnem okolju itd.
Godfather11
# 09.11.2017 ob 19:14
To je možno samo pri nas, da se nekdo lahko najde na lestvici najbogatejših, medtem pa jim je država oz. davkoplačevalci pokrila izgube preko slabe banke ter omogocila t.i. "nadzorovano likvidacijo". Seveda to ni problem ce si clan ali blizu f21. Pa tudi nihče od medijev se v to ne upa obregnit. Ti milijoni so naš davkoplačevalski denar.
živko
# 09.11.2017 ob 18:58
No vidite, za 12,5% se je povečal dobiček bogatašem. Plače raje pa so se dvignile za en k..(gospodarstvo).
JJstyle
# 09.11.2017 ob 20:22
Mene bolj kot Loginova zanima kako 310.000 Slovencev z pokojnino nižjo od slovenskega mizernega praga revščine veže mesec z mesecem. In kako se lahko 160.000 zaposlenih za polni delovni čas, ki prejema do 105 % minimalne plače, izogne ponižanju na Karitasu in RK-ju. Pa, da ne bo pomote, njihov sram je popolnoma odveč, globoko sram za nastalo stanje pa bi moralo biti tiste na Trgu republike, Gregorčičevi in slovenski skvazi management, pa se bojim, da jih ni. 470.000 Slovencev realno tolče revščino, skoraj četrtina in to baje v obdobju 4,7 % gospodarske rasti. Za bruhat.
fah-q
# 09.11.2017 ob 19:53
no, kolkor je tale talking tom ena bedarija sam po sebi loginovim čist prvoščim. prav tako bi blo treba razložit enim razliko med imetjem in dohodkom...ker jaz mam lahko lastno, ustanovljeno podjetje, v njem delam in mam plačo (obdavčeno ko vsi drugi in lahko je čist normalna plača) pa potem delnice zrastejo v nebo-in bom sam zato na papirju bogataš-ampak za dobit ta denar pa moram prodat podjetje-torej svoje delo, znanje, vložke in predvsem s tem skenslat službo ter prihodke...to bi bolj težko obdavčli pošteno. bi pa lahko obdavčli dediščine in prihodke ter pretirano imetje nepremičnin..(prva zastonj, druga malo, tretja že precej več...)
rubin
# 09.11.2017 ob 19:11
Mercuri, ni važno če so na pošten način prišli. Sistem sam je nepošten. Meniš sa je prav da hčerka Bill Gatesa ali Pariz Hill ton služi milijone iz oodedovanega premoženja? Ne da bi karkoli delala? Sej pravim, do cca enga miljona lahko še nekako smatramo da je posameznik s trdim delom prišel do njega, potem pa je zgolj oplajanje kapitala
Zenit
# 09.11.2017 ob 18:53
No, Talking Tom tudi izven meja Slovenije.
StarajocaKost
# 09.11.2017 ob 19:46
@Zenit: Naredila sta tudi bolj pametne stvari (Samo je oče iskalnika najdi.si, ki je bil za Slovenijo svoj čas precej bolj učinkovit od googla (nišni iskalnik in samo za Slovenijo), in so v tistih časih slovenski mediji furali Mat Kurjo ali googla, naša domača pamet pa ni imela ravno velike podpore) veliko izobraževalnih programov, itd.), samo kaj, ko ljudje raje plačujejo za Talking Toma kot za neko pametno storitev (kot so npr. programi za učenje, elektronski učbeniki).
Roky89
# 09.11.2017 ob 22:26
Ma, pa kaj hočete eni? Da se samo dela, jé, hodi v šolo, spi in spet dela? Človek rabi tudi nekaj razvedrila in odklop. To dokazuje uspeh zakoncev Vogrin. Enim od vas se zdi njihov uspeh neumen, meni se zdi popolnoma logičen. Moreš tudi imeti nekaj v glavi, da kljub poplavi aplikacij in špilov, ki se vsak dan pojavljajo na app-store-ih, uspeš na tak način.

Inovativnost in iznajdljivost se splača. Drugi se pa jočite. :)
JJstyle
# 09.11.2017 ob 20:51
Vrnili smo v čas družbene neenakosti 19. stoletja, ko so ZDA obvladovali t.i. Robber barons (robarski baroni), v Evropi pa industrializirana aristokracija. Ljudje so takrat na cestah tudi s krvjo zahtevali odpravo nenormalnih družbenih neenakosti, danes pa monopoliste in oligopoliste celo slavimo z vzdevki too big to fail, business gurus, Wizards of Wall street etc. Neregulirani oligopoli in monopoli so smrt za tržno gospodarstvo. Tega so se zavedali že leta 1890, ko so s Sherman Anti-Trust Act, roparske barone de facto uničili, danes v času globalnih oligopolov, pa jih mediji kujejo v zvezde. Kdo bi nas razumel? Jaz sem nam nami že obupal.
m72
# 09.11.2017 ob 20:25
"Zakonca Login ostajata najbogatejša Slovenca"

Sta vsaj naredila nekaj svojega. Napredek pa je že to, da vrha lestvice ne zasedajo izključno certifikatski lopovi. Zgleda, da so že precej skockali nagrabljeno. "Easy come, easy go..."
la.sonrisa
# 09.11.2017 ob 19:15
ah spet tele dva s temle govorečim mačkom. se spomnim, da sta se pred par leti celo čudla, da sta na tej lestvici, saj sta skoraj celotno premoženje kao dala neki dobrodelni organizaciji v Lihtenštajnu. Lihtenštajnu :) ker se ve, da Lihtenštajn je poln lačnih otrok in revežev nasploh :)
7up
# 09.11.2017 ob 18:57
Zenit

Tudi Cesko ki ga omenjas je vecino bogastva ustvaril izven Slovenije
Skippy
# 10.11.2017 ob 00:15
Ne. Jaz bi se počutil bolje, če bi recimo tale 1% dal 1% svojega premoženja tistim otrokom in družinam v Sloveniji, katerih zgodbe nam parajo srce.

Ti ljudje že sedaj vplačajo nekaj 1000x več davkov kot večina državljanov Slovenije, ki ne vplača nič in vendar koristijo vse. A še ti ni zadosti?

Ljudje so že od nekdaj neumni.

Ne, neumni so tisti, ki se ne morejo sprijazniti, da ljudje ne rabimo samo prelaganja škatel in papirja, ampak koristimo tudi druge usluge.
fair guy
# 09.11.2017 ob 23:01
Ne. Jaz bi se počutil bolje, če bi recimo tale 1% dal 1% svojega premoženja tistim otrokom in družinam v Sloveniji, katerih zgodbe nam parajo srce. Drugače povedano, če bi bil svet bolj pravičen recimo. Zakaj se pa to nikoli ne bo zgodilo, pa je tako in tako jasno.

O f... A vidiš, ravno to je problem v današnji družbi. Vsi bi radi nekaj na račun drugih. Kot da ti, ki imajo toliko denarja, so pa stali na dežju, in so ponesreči ujeli par miljonov.... In povrh vsega, verjemi, da veliko več prispevajo v dobrodelne namene, in v državno blagajno kot mi/vi ki jamramo. Danes, še bolj kot nekoč, je treba poskrbeti sam zase... Na svetu sta dve vrsti ljudi. Taki, ki so odgovorni za svoja dejanja, in taki ki za svoja dejanja krivijo druge. Sam lahko izbereš na kateri strani boš.
JJstyle
# 09.11.2017 ob 20:58
@benonovak

Sem se zatipkal glede imena, Franklin D. Roosevelt, ja. Moje številke pa kar držijo:

"During World War II, Congress introduced payroll withholding and quarterly tax payments. In pursuit of equality (rather than revenue) President Franklin D. Roosevelt proposed a 100% tax on all incomes over $25,000.[30][31] When Congress did not enact that proposal, Roosevelt issued an executive order attempting to achieve a similar result through a salary cap on certain salaries in connection with contracts between the private sector and the federal government.[32][33][34] For tax years 1944 through 1951, the highest marginal tax rate for individuals was 91%, increasing to 92% for 1952 and 1953, and reverting to 91% for tax years 1954 through 1963."
StarajocaKost
# 09.11.2017 ob 19:41
Zakonca Login sta lani naredila logout, pa sta še vedno najbogatejša v Sloveniji :) Bravo :)
neterk
# 09.11.2017 ob 18:58
favšija pač... očitno bi se 99% Slovencev počutilo bolje, ko bi jih/nas bilo 100%...
henodarling
# 09.11.2017 ob 18:58
In ravno danes tudi vest o še enem "čistem" bogatašu z lestvice...
Vsak dan jih je več.
Skippy
# 10.11.2017 ob 00:17
Najbolj smešno pa je, da oseba X odpre podjetje, vzame kredite, nabavi in vzpostavi vso proizvodnjo ........... in potem bi moral zasluženi denar kar deliti naokrog, ker nekdo pač pride delat 8-16.

Slovenija je pač Balkan in vprašanje je, če se bomo kdaj toliko normalizirali, da bomo vsaj blizu švicarske miselnosti.
JJstyle
# 09.11.2017 ob 20:32
@severnik

V času največjega gospodarskega razcveta ZDA je predsednik Theodore Roosevelt obdavčil dogodke nad 25.000 $ (zdajšnjih 330.000 $), 94 % procentno. Pa ZDA zato niso propadle, prav nasprotno. Od Reagana naprej, ki si je prvi drznil odpravit visoke obdavčitve, gre v ZDA za srednji in delavski sloj, le še navzdol.
Joze Koder
# 09.11.2017 ob 21:26
Najbolje bi bilo, da bi vsi ti najbogatejši bili uradniki na ministrstvih, tako bi imeli mnogo več od njih kot pa sedaj.
So si pa drznili ustanoviti lastna podjetja, zaposliti ljudi in plačevati davke državi. Grozno, kaj so so ti najbogatejši drznili narediti.
Nočemo takih, ki ustvarjajo podjetja in so potem bogati. Hočemo čimveč uradnikov v javnem sektorju. Saj smo vender zabačena od boga pozabljena majhna Slovenija.
Skippy
# 10.11.2017 ob 00:11
@veselo-na-delo
potem pa ti daj ves svoj denar državi. KDO pa ti brani? Zakaj bi rad drugega delil?
Geres*
# 09.11.2017 ob 21:24
rubin:

Rešitve so znane, od drastične obdavčitve premoženja in dediščin itd itd, do obratnega dokaznega bremena za premozenje, prepoved služenja politikov in sodnikov itd mimo plače v povezavi z brezgotovinskim poslovanjem...

Seveda, kot da davki v Evropi niso dovolj visoki. Davki so v Sloveniji družino, kjer sta oba zaposlena za minimalno plačo in imata 2 otroka izenačili z družino, kjer ne dela nobeden.
https://www.rtvslo.si/slovenija/zakaj-nas-sistem-denarne-socialne-pomoci-revne-drzi-v-primezu-revscine/380622

Davki so pri nas tudi izenačili srednji in delavski razred. Ja, dajmo še mal davkov nabit. Raje dajmo bogate spodbudit, da vlagajo v lokalno okolje. Sedaj davke plačujejo drugje, ker so pri nas obdavčitve prevelike. Jaz bi jim ponudila nižje obdavčitve ob pogoju, da vlagajo v razvoj lokalnega okolja. Veliko bogatašev ima željo nekaj vrnit skupnosti. Denarja imajo itak dovolj in se želijo izkazati še na drug način. Dajmo jim možnost.
veza
# 09.11.2017 ob 19:12
Zanima me, kje imajo denar, doma ali v tujini- davčnih oazah, hvala.
Mirko Tipka
# 10.11.2017 ob 08:21
zmagala sta.. če bi bila večina nas tako podjetnih, bi lahko imeli vsi .. tako pa uspejo le najbolj pogumni.. bravo!
Turboboost
# 10.11.2017 ob 06:13
Me zanima koliko od komentatorjev ne bi izkoristilo možnosti davčnih oaz, če bi bili "nesramno" bogati...dokler je država požrešna, je skrivanje denarja edina logična rešitev.
rooster
# 09.11.2017 ob 22:40
da največ keša pokasirajo ljujde, ki najuspešneje poneumljajo svet in družbo.

Ljudje so že od nekdaj neumni.
Celjan27
# 09.11.2017 ob 21:43
Čestitke vsem na lestvici. No, vsaj tistim, ki so s svojim znanjem, idejo in poštenim odnosom do zaposlenih, prišli do bogastva.

So dokaz, da je Slovenija z nadpovprečno dobrim šolstvom in malo bolj šepajočim gospodarsko-političnem okoklju, odlična odskočna deska.
fah-q
# 09.11.2017 ob 20:41
@severnik
Seveda, lastnik podjetja je 10, 15 ali več let ustvarjal ter gradil na svojem podjetju, imel svojo hišo pod hipoteko, ni spal, zdaj ko mu je pa uspelo, naj mu pa delavec diktira kaj bo z dobičkom?

tako razmišljanje sem imel tudi jaz...kot sin enega takega (ki večkrat sam ni dobil nič, da je plačal zaposlene kot je bilo dogovorjeno)...ampak kot ekonomist, ki je videl precej sveta povem pa tole-večina (najbrž kar 99,9%) novega biznisa je kredit. recimo špar se hvali ob 100 trgovini-no, to ni družina ki je lastnica zastavila svoje vile na dunaju ampak je špar dobil spet kredit, ki ga odplačuje tako, da plačuje delavcem pol manj kot v sosednji državi...torej predvsem ali skoraj izključno z delom in zaslužkom, ki jim ga generirajo zaposleni z nižjimi plačami oni plačujejo kredit za imetje, ki bo po odplačilu last lastnikov...in pozabil si še eno postavko-amortizacija-ta postavka VRNE lastniku, ki je vložil denar njegov denar (upoštevajoč revalorizacijo)...

torej gre za pobiranje smetane...ki jo naredijo drugi ki od tega nimajo popolnoma nič.

zdej glavno vprašanje tu pa je-kaj je v naši družbi najbolj pomembno-materialno imetje ali človek...odgovor je na dlani...

še bolj pa postane ta način problematičen, ko to kasira nekdo, ki zato ne stori popolnoma NIČ, je pa njegov praded nekaj potavil gor 100 let nazaj...in taki imajo večino imetja...onih privatnikov, ki imajo hipoteke na hišah in se tresejo zarad tega (in ki so pravi junaki našega časa) je bolj za minimalen vzorec v globalnem biznisu...
severnik
# 09.11.2017 ob 20:12
Slovenski 1%. Narod se pa prebija iz meseca v mesec. Fuj!

A zdaj so oni krivi? Sama foušija.
akulinakul
# 09.11.2017 ob 20:06
Kje so oazarji?
firtoh
# 09.11.2017 ob 20:01
Tale lestvica je kr nekaj.Pravih bogatašev sploh ni na njej
ElTorro
# 09.11.2017 ob 19:52
Premoženje najbogatejših se samo veča in veča, preko dediščin se bo valilo naprej
Ko pa na kakšnem forumu predlagaš, da bi se obdavčile tudi dediščine in darila v prvem dednem redu, nad zneskom 300.000 EUR, pa se po tebi zlije gnojnica, kako bi rad ubogim starčkom odvzel hiše, ki so jih z lastnimi rokami zgradili zase in za svoje otroke.

Dejstvo je, da sta davka na nepremičnine (in še kakšno premoženje) in na dediščine nujni osnovi kapitalizma, ki vsaj malo brzdata koncentracijo kapitala v rokah bogatih.
Monopattern
# 09.11.2017 ob 19:33
Slovenski ekonomski geniji bi bogatim nabili davke in jih vse poslali na Ciper. Preden pišete uporabite malo možganske celice in razmislite, če bodo bogataši pripravljeni plačati par milijončkov davka, samo zato ker se vam ne zdi ''fer''. Z vašim načinom bomo izgubili še te davke, ki jih zdaj plačujejo. Edina rešitev za ta problem je enaka davčna stopnja po vsej Evropi in večje pošiljanje podatkov iz davčnih oaz, a kaj ko ljudje, ki bi to lahko storili, najbrž tudi sami koristijo te pomankljivosti zakonov.
nezanimiv
# 09.11.2017 ob 23:14
Najbolj zanimiv na lestvici je vsekakor "veterinar" Rok Špruk.

Koliko psov je moral pozdraviti, da se je dokopal do takega premoženja?

Kdaj bo NPU stopil do Šprukovih...?
matijaf
# 09.11.2017 ob 23:11
@SamoRes

Ja magari vse nad 500EUR mesečno 100% obdavčitev. Pa bomo vsi enaki ane :)

"Vse kar je nad določenim zneskom močno obdavčit, v zakonodajo pa je potrebno vnesti da se z dobičkom podjetja višajo tudi plače zaposlenih."
boro007
# 09.11.2017 ob 21:15
No samo bogastvo legitimnih podjetij ni vprašljivo. Mnogi od njih so milijone zaslužili v tujini in ne na naših plečih tako da je tu ves gnev odveč. Da govoreči maček prinese toliko denarja ni problem nosilcev ideje ampak potrošnikov, v tem primeru po celem svetu. Hit po letu 2000 so bile mikrotransakcije, s katerimi so v tem globalnem trgu pač mastno zaslužili.

Težava je v tem da se vsega tega bogastva ne zna plasirat nazaj v gospodarstvo kjer bi imeli nekaj od tega vsi. Večina denarja se nalaga na neke kupe kjer se številka veča za lastnika, trg pa od tega nima nič.

In vse to se je začelo, ko bankam ni bilo več treba imeti zlatih rezerv, saj se nabira "virtualni" denar. In če uporabim zakon fizike, če se naboj nabira na enem mestu pomeni da izginja nekje drugje. In težavo z bogatenjem imamo ravno tu, ker denar izginja, sicer "tiskajo" novega, a za tega moramo mi vsi plačevati obresti, pa še vrednost je tako vse manjša.

Kar pomeni, da če se ti denar ne nabira ga imaš ne vsak dan enako ampak manj. In tukaj vidim bogatenje kot nemoralno. Da o vrednotenju dela sploh ne govorim, danes eno parkirno mesto v lj zasluži več kot delavec.
rubin
# 09.11.2017 ob 19:44
Monopattern, kot prvo je večina premoženja v nepremičninah, kar pomeni da težko zbežijo na Ciper, kot drugo, lahko bi komot naredili zakon o vsakoletnem popisu premoženja s klavzulo da je vsaka zatajitev kaznivo dejanje in kazen odvzem zatajenega in seveda zapor. Bi vidu kako hitro bi Janković itd popisal vse kar ima skrito:). Ker prej ali slej bi moral to dvigniti da bi sploh mel kaj od tega in nebi denar inflacija požrla. In ta popis bi bil lepo podlaga za davek... Vse se da, samo hoteti je treba :).
Roky89
# 10.11.2017 ob 13:47
Sami nergači in fauš duše tukaj... Moti vas pa ne, da dobivajo nogometaši, košarkaši in filmski igralci bajne vsote denarja, a?

Glejte, ljudje (beri njihovo bogastvo) so vredni toliko, kot je folk pripravljen plačati za to kar nudijo. Eni pač nimamo kej dosti zanimivega za ponudit, pa se pač prebijamo iz meseca v mesec. Eni pa imajo in mi jim devamo naš denar. Ne pade jim kar z neba v naročje, kot eni mislite.
pobrisan
# 10.11.2017 ob 11:20
prasecpolitik

Dejstvo je samo to če bi bogataše bolj obdavčli kar bi bilo pošteno tudi njim ne bi tako rastli miljoni!!
----------------

In potem bi se ti bogataši enostavno preselili v davčno ugodnejšo državo. In potem adijo še tisti davki, ki jih sedaj plačujejo.
DAbears
# 09.11.2017 ob 22:24
Lol neki morte vedet cepet v sloveniji vam kaj dosti ne bo pomagalo
Jaz ze 25 let zivim izven slovenije ko sem odsel smo tolarje mel in sem takrat zasluzil v sloveniji za kasen pir pizzo in da racune placam
Zdaj v zda zasluzim okoli $12.000 dolarjev stroski mesecni pa so mi z hrano in poloznicam okol $3.000 pa zivim v fajni bajti lahk bi tud cenej zivel
Hocem vam povedat znajt se moras met jajca in lahko uspes
Z jambranjem dalec ne boste prsli
benonovak
# 09.11.2017 ob 20:47
@JJstyle

Pišeš neumnosti. Ni bil Theodore Roosevelt, ampak FD Roosevelt. Ni bil 25.000, ampak 250.000. Ni bilo v času razcveta, ampak 1944 zaradi vojne in je zdržalo le eno leto.
heristalski166
# 10.11.2017 ob 00:21
v ozadju so pa baje pravi balkanski tranzijski milijarderji kot je npr franc korošec
Bivši uporabnik
# 09.11.2017 ob 23:42
Priznam, da tega mačka še nisem opazil...
Kazalo