Sindikalist Jovičić je prepričan, da bodo tožbo na drugi stopnji dobili. Foto: BoBo
Sindikalist Jovičić je prepričan, da bodo tožbo na drugi stopnji dobili. Foto: BoBo


V Luki Koper so med drugim poudarili, da se je veliko podjetij v preteklosti obrnilo na sodišče v podobnih primerih, zato odločitev uprave, da odgovor o zakonitosti stavke išče na sodišču, ni nič nenavadnega. "Glede na to, da je to bila prva stavka po več kot 20 letih, bo pravnomočna odločitev sodišča predvsem postavila standarde za prihodnje," so še navedli.
Predstavnik Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti Mladen Jovičić pa je ocenil, da sodba tožniku "ne daje nobenega moralnega zadoščenja". Stavka je po njegovih besedah namreč padla "na eni tehnični zadevi". Sodišče je namreč ugotovilo, da so stavkajoči prvi dan stavke določen nujen tovor premaknili z nekajurno zamudo.
"Dejansko pa pri tem ni nastala nobena škoda," je dodal Jovičić. Glede vseh pomembnih vprašanj pa je dalo prav stavkajočim, je poudaril in zato verjame, "da bomo na drugi stopnji dokazali, da imamo prav". Na vprašanje, ali vidi povezavo med pričujočo sodbo in skorajšnjim odločanjem nadzornega sveta Luke, katerega član je tudi sam, o novem predsedniku uprave, pa je Jovičić odgovoril, da se ne bo ukvarjal s teorijami zarote.
Sodnica je po njegovem mnenju svoje delo opravila profesionalno, se je pa prezrl neki podatek, zaradi česar je sodnica dobila napačen vtis o zadevi, kar bodo tudi poskušali razčistiti na višji stopnji.